Upp till bevis för nya prylar

0
36

Springs testpatrull ger tummen upp för flera produkter. 6 nya produkter har hårdtestas under några veckor – allt från nya kompressionstights till vätskebälte och skor.

Craft Cool Mesh Sperlight

Funktionellt linne för de svettiga passen.
Craftlinne

Springs testare har använt linnet både som undertröja vid löpning i kylslaget väder och som topp under stekheta löp- och spinningpass. Vi konstaterar att det fungerar utmärkt både ute och inne. Det är luftigt, blir inte tungt av svett och torkar snabbt utan att bli kallt. Kvaliteten är dessutom god och passformen behaglig.

Testfakta

ssss

Märke: Craft
Pris: 350 kr
Plus: Funktionellt och skönt. Perfekt för storsvettarna.
Minus: Känslan av att bära brynja.


2XU Mid-Rise Compression Tights

Kompressionstights i läckra färger för kvinnor.
2XUcompression
Australiska 2XU bjuder i denna uppdatering av sin dammodell på en något högre midja och bredare linning. Skönt, tycker våra testare som slipper ”strumpbyxeskrev”, varje löpares mardröm. Tajtsen sitter uppe och håller sig på plats, samtidigt som de kramar åt lagom hårt runt vaderna och något mindre hårt om låren. Dessutom transporterar de bort svett snabbt och diskret och känns inte kalla efter avslutat pass. Det märks knappt att man har dem på sig.

Testfakta

sssss

Märke: 2XU
Pris från: 1495 kr
Plus: Perfekt passform. Bred linning.
Minus: Ficka för nycklar saknas.


Jabra Sport Pulse Wireless

Trådlösa hörlurar som kan mäta din puls.
Jabra
Springer du med musik, gillar att ha koll på pulsen och har gott om pengar är detta helt rätt produkt för dig. Hörlurarna sitter stabilt i öronen och ger bra ljud. Det går att ändra storleken på både ”öronvingen” och pluggarna. Dessutom går lurarna smidigt att synkronisera med telefonen via Bluetooth och de kan exempelvis användas med träningsapparna Endomondo och Runkeeper. Jabra har även tagit fram en egen, klart godkänd träningsapp. Tyvärr är batteritiden undermålig, vilket dra ner betyget.

Testfakta

ssss
Märke: Jabra
Pris: 1799 kr
Plus: Sitter bra i öronen. Pulsmätning utan skav.
Minus: Priset samt batteritiden.


Silva Hydration Belt

Vätskebälte för svettiga långpass. Silvabalte Spring har testat vätskebältet vid långpass på både på asfalt och i tuff terräng. Vi konstaterar att det måste sitta väldigt hårt runt höften för att inte kasa upp. Det är dessutom svårt att korrigera under löpning. En av testarna hade ont efter bältet dagarna efter användning. Flaskorna är utrustade med en ventil – smart. De är lätta att dricka ur och passar smidigt i sina hållare. Bältet har en praktisk ficka för nycklar, gel och/eller annat.

Testfakta

sss
Märke: Silva
Pris: 295 kr
Plus: Bra flasko med ventilfunktion i stället för kort.
Minus: Behöver sitta mycket tajt för att inte glida upp. För liten ficka för mobilen.


Haglöfs Gram Comp II

En minimalistisk terränglöpningssko.
haglofs_gramcomp2
Gram Comp II sticker ut med sin unika design. Ovandelen är stabil och skon sitter bra på foten, även om hälkappan hade kunnat vara lite mjukare. Asics ligger bakom både mellan- och yttersulan. Skon ger ett säkert grepp på stigar, men upplevs som något ostadig i utmanande terräng. En OK träningssko.

Testfakta

sss
Märke: Haglöfs
Pris: 1200 kr
Plus: Unik design och skön passform.
Minus: Något stum sula. Lite väl tung.


Icebreaker Run+ Ultra Light Micro

Strumpa bestående av 63 procent merinoull, 35 procent nylon och 2 procent lycra.
Icebreaker
Den lätta strumpan har hårdtestats under väldigt skiftande förhållanden det senaste halvåret. Materialet är tunt och lämpar sig inte till de allra kallaste dagarna. Annars är strumpan följsam och känns inte minsta klumpig i skon. Fötterna håller värmen även vid väta.
Trots väldigt många tvättar går passformen inte förlorad.

Testfakta

ssss
Märke: Icebreaker
Pris: 179 kr
Plus: Behaglig passform. Luftiga under varma dagar.
Minus: Lite för tunna för vinterbruk. Ganska dyra.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här