blogg oskulden

1
30

“Att plugga & kuta”

Att kombinera just gymnasiestudier och en elitsatsning är klurigt, det kräver diciplin, planering, och en stor drivkraft.

Just gymnasiet är en tid i livet som jag känner är väldigt omtumlande, jag är påväg ut i vuxenlivet, jag känner mig vuxen, men samhällets fördommar om att tonåringar är lata och dumma är någonting jag kämpar mot varje dag.

Gymnasietiden är nog tyvärr den sämsta tiden i livet att göra en elit satsning, då man själv inte får chansen att planera sitt studerande utan man är fast under ett schema. Men som tur var finns det lösningar. Min skola, Stockholms Idrottsgymnasium ger mig möjlighet att träna på skoltid, och även möjligheten att själv ändra i mitt schema så jag kan få in mer träning. I den här bloggen ska jag försöka skildra livet som studerande löpare. Ur mitt perspektiv iallafall. jag kommer även att ta ställning i frågor som jag brinner för om exempel “löpares pastaknarkning” & den extremt snedvridna debatten om köttkonsumtion.

 hamilton

Mål och ångest

långsiktighet är en löpares bästa vän, men denna vännen kan också vara en jobbig jävel.

framgång inom löpning når man genom långsiktighet, många mil, många timmar, det gäller att alltid se långsiktigt. Jag har bara sprungit i drygt 1 år, jag tycker jag har utvecklats fort och gått från 38 till sub 35 på milen på några månader och mitt nästa mål är Lissabon halvmaraton då jag skulle vilja springa runt 1:18. detta är mitt kortsiktiga mål.

men till och med för att nå sina kortsiktiga mål måste man tänka långsiktigt. när du kommer hem från jobbet eller skolan, mörkret har lagt sig för längesen, det kanske regnar, det är kallt, och du känner att du bara vill krypa ner i soffan o svulla i kanelbullar, det är just då man skiljer på dom som lyckas och dom som inte lyckas, står det intervaller på schemat så kör du intervaller.

“To give anything less than your best is to sacrifice the gift” -Steve Prefontaine

det kommer vara ett helvete, du kommer bli trött, du kommer ångra dig så fort du kliver utanför dörren. du måste tänka långsiktigt, den där kanelbullen må vara god men INGET, absolut inget, smakar bättre än att nå ett mål, någonting man lagt ner sitt hjärta och själ i, någonting man jobbat jäkligt hårt för att lyckas med.

 

 

 

 

 

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här