Hamilton Steiner kombinerar studier med elitsatsning!

0
239

Hamilton Steiner är 17 år från Trosa och läser på idrottsgymnasiet i Stockholm där han kombinerar sina studier med en elitsatsning som löpare. Nu tar han över stafettbloggen!
hamilton

Vem är Hamilton Steiner?

– Jag är en 17 årig kille, som är väldigt målmedveten, det jag gör vill jag göra fullt ut. Med min löpning är jag väldigt diciplinerad, men i mitt övriga liv så kan jag vara slarvig och odiciplinerad. Jag studerar samhällskunskap, vilket är mitt stora intresse utöver löpningen. Jag är även intresserad av annan sport, framför allt övrig friidrott, skidåkning och ishockey, jag är även intresserad av mat och framförallt kött, jag jobbar blandannat extra och styckar kött på Ica Trossen i Trosa. Jag tränas av den gamla landslags löparen Susanne Johansson, som har tagit ett antal SM medaljer.

Varför började du springa?

– Allt började med att för 2 år sedan så tog min mamma med mig på en runda, och den rundan visade sig vara lång då vi sprang dom 6 milen till Globen för att övernatta på hotell, på denna tid spelade jag ishockey, även fast jag tyckte det var kul att vi sprang till Globen och allt så fastnade inte löpningen riktigt, men den hade fastnat där någonstans i bakhuvudet.

Vintern kom och jag spelade hockey och tänkte inte alls på löpningen, det blev sommar och min morfar som också springer bjöd med mig och min syster till schweiz, vi anmälde oss till Swiss Alpine k30. Och då kände jag att jag att om ja skulle klara av att springa 33km i bergen skulle ja behöva träna lite, så jag förberedde mig genom att jogga några gånger, ingen seriös träning. Vi åkte till Schweiz, och jag blev bländad av den fantastiska miljön här födds min löparkarriär, vi tränade lite i bergen och sprang loppet, det var tufft jag lunkade runt loppet på 2:50. Men när jag kom hem så flyttade jag till Norrköping för att studera och då gick jag med i löparklubben Tjalve, och har sedan första tisdagsträningen med Tjalve, tränat regelbundet och sedan Jul har jag satsat fullt ut.

image

Vad har du för mål med löpningen?

– Mina kortsiktiga mål med löpningen är att springa halvmaraton under 1,18 i Lissabon i mars, och att göra en bra debut på maraton i chicago i oktober.

Mitt långsiktiga mål med löpningen är att bli så bra som möjligt utifrån mina förutsättningar, sen hur långt det räcker får vi se, men. Jag vill känna att jag gjort allt för att bli så bra som möjligt.

Hur ser en normal träningsvecka ut?

Under tävlingssäsong:
Måndag em: distans 10km
Tisdag fm: morgonjogg 10km,
Tisdag em: intervall tex 6X1000 kort vila
Onsdag em: återhämtning 7km
Torsdag fm: 8km morgonjogg
Torsdag em: tröskel tex 3X15min
Fredag fm: morgonjogg 8km
Fredag em: distans 12km
Lördag: tävling
Söndag: distans 20km

Under lågsäsong:
Måndag em: 15km distans
Tisdag fm: 7km morgonjogg
Tisdag em: tröskel 4X8min
Onsdag em: distans 10km
Torsdag fm: morgonjogg 10km
Torsdag em: backintervall tex 15X200
Fredag fm: morgonjogg 7km
Fredag em: distans 12km
Lördag fm: distans 15km
Lördag em: 7km återhämtning
Söndag fm: 23km distans

Vad kan vi förväntas läsa om i bloggen?

– Jag vill blogga om livet som elitsatsande löpare, kombinerat med gymnasiestudier, men även hur det är att gå från en sport som hockey som kräver explosivitet styrka och stora muskler till att satsa på löpning, jag vill även dela med mig om min mat då jag värnar för djur och miljö och alltid lagar närproducerat och av hög kvalité.

Hamilton tar över stafettbloggen

Här hittar du Hamiltons första inlägg – Blogg oskulden ”Att plugga & Kuta”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här