Dagens medlem…

0
32

Idag träffar vi Lars Johansson, en läkare från Lyksele, har noterat i de sociala kanalerna att han tillbringat lite tid på Kap Verde nyligen, inget dåligt val när termometern visar galet många minusgrader.

Lars på stranden i Kap Verde

Lars vann nyligen en startplats till AXA fjällmarathon, med sitt rim:

Löparens vardag är hård,

morgonjogg i tidig gryningstimma

Passerar då och då en enslig gård,

I tät och fuktig morgondimma.

Därinne sitter tomten nöjd,

Dricker kaffe med sin fru.

Löparens stret giver tomten fröjd,

Så tomten vill honom belöna nu.

Tomten skickar ut en tweet,

”hjälp löparen till start i Vålådalen.

Löparens belönas för sitt slit,

Dikten blir en klickraket som når de virala talen.

… någon timme från pallen,

kommer löparen i mål.

Pustar ut i Trillevallen

Och skriker ut sitt segervrål:

JAAAA!!!!

Vem är denna Lars Johansson?

Jag är en 35-årig allmänläkare i Lycksele. Där bor jag sedan 2008 med min fru och 3 pojkar 6, 4 samt 1 år gamla. Ursprungligen är jag från Umeå. Innan jag fick barn dömde jag fotboll samt spelade fotboll. Sedan reducerade jag och anpassade hobbies i takt med familjens tillökning. Löpning har varit det som det alltid gått att hitta tid för. Väldigt ofta har träningspassen skett med barnvagn. Våren 2011 var jag föräldraledig och sprang med vagn dagligen ett tag. Jag började tävla en del och gick ned i miltid från 41 till 37 min den sommaren. Sen har jag stått mer eller mindre still med ett milpers på 36.18 från Umemilen 2015, som jag inte kunde straffa under året som gick. Årets höjdpunkt löpmässigt var att delta i AXA Fjällmaraton där jag sprang i mål som 37:a i herrklassen.

Min klubb är Lycksele löparklubb. Vi är en handfull vuxna som tävlar, men betydligt fler barn har vi som deltar i de olika loppen i Västerbotten. På somrarna har vi springskola för barnen plus att vi alltid ordnar 5 st träningstävlingar i terränglöpning, vilka brukar locka knappt 50 deltagare.

Det sista året har jag haft 2 perioder då jag fått träna annat pga hälsporre som kom, gick och kom igen. Därför har det blivit mycket rullskidor i somras och skidor nu i vinter. I mars ska jag debutera i Vasaloppet. I skrivande stund befinner jag mig i Kap Verde på familjesemester, här har det blivit några fina pass med strandlöpning.

Även äldsta sonen, Ivan 6 år springer

Ambitionerna 2017?

Mina mål för 2017 är att vara i god löpform inför AXA i augusti och förbättra mig på något eller några av de lopp jag sprungit tidigare. Nytt milpers skulle vara skoj, att ta sig under 35 min på milen är ett mål jag haft sedan en längre tid.

Du är med i Springklubben, berätta?

Jag uppskattar verkligen Spring, som jag prenumererar på sen uppstarten. Det är ett genuint magasin med mycket läsvärda reportage. Jag gillar ffa de längre reportagen om olika svenska elitlöpare, samt så gillar jag fokuset gentemot tävlingslöpning. Fortsätt med ert fina jobb!

Tack Lars och lycka till i år, härliga och inspirerande mål.   Vill du också ha ett magasin där löpningen står i fokus? Bli medlem här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här