Dagens medlem…

0
235

Idag träffar vi Christian Mundt från Stockholm och klubben Hässelby SK. Christian är både en duktig löpare och framgångsrik coach, en kille som vi kommer få höra en del om framåt. Inte minst i Spring….

Christian har kontaktat Spring vid några tillfällen, en engagerad medlem som kommer med tips och råd runt magasinet och konceptet. Senaste kontakten var direkt efter Stockholm marathon, nämligen ett reportage om Christian och kanske framför allt en av hans adepter, vinnaren av Stockholm marathon 2017, Martin Öhman. Vill ni läsa hur man ska träna för att vinna maran i Stockholm, bli prenumeranter

Vem är Christian Mundt?

Jag är en 37årig tvåbarnsfar som bor på Ekerö med min familj. Jag har tränat friidrott sen jag var 7 år i Hässelby SK. Under ungdomsåren sprang jag mest 800m fram till att jag var ca 20 år. Därefter var det många år med skador innan jag kunde börja träna mer löpning och tävla igen.

Jag drivs främst av processen att jobba mot ett tydligt mål. Jag tycker jag fortfarande jag kan förbättra mig på distanser mellan 10km och maraton. Just nu tränar jag 8-10 pass i veckan med mycket alternativträning då jag rehabiliterar mig från en knäoperation jag gjorde i februari. Det går dock framåt och jag kan springa ca 3 ggr i veckan i dagsläget. Utöver det blir det mycket 90-120 minuters pass på crosstrainern, har kört lite skidgång samt en hel del styrka också.

Hur har året varit?

Svårt att betygsätta eftersom jag inte har några ambitioner att tävla i år och bara jobbar på att komma tillbaka till normal träning. Men om jag ser till utvecklingen sista månaderna har det gått ifrån knappt kunna gå till att springa en del i alla fall.

Ambitioner framåt?

Min ambition är att komma tillbaka och tävla nästa år och inom några år göra en ny satsning på maraton.

Du coachar en del också, berätta…

Ja, jag tränar en handfull löpare där Martin Öhman är den som är mest framgångsrik. Det blev ju jackpot på Stockholm Marathon i år vilket var osannolikt häftigt. Men jag gillar verkligen att skriva träningsprogram och coacha Det är en konst att lyckas få till den där formtoppen för ett givet tillfälle och att lyckas med det är en häftig känsla. Det krävs både kunskap men också fingertoppskänsla.

Du har gått med i Springklubben, varför? Synpunkter om magasinet?

Jag tycker Springklubben bidrar till att lyfta fram svensk löpning på ett väldigt bra sätt som jag tycker har saknats tidigare. Magasinet har blivit bättre och bättre med tiden och jag gillar verkligen de längre reportagen med våra duktiga löpare. Spännande att få en inblick i deras vardag.

Stort tack Christian, ska bli kul att följa dig och dina adepter framåt. Har konstaterat tidigare att Christian brukar dyka upp på lopp i Skåne, nu vet jag varför – han är gift med en skånsk löpares syster. Även han Springmedlem, Henrik Orre. Så i den släkten springer man när man träffas :)

Är du också löpare eller coach? Vill du läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, mycket trail, etc och samtidigt stödja svensk löpning – teckna dig här 

Nästa utgåva kommer i augusti och det blir mycket läsvärt att se fram mot. Blanda annat en artikel om Christian och hans adept Martin Öhman. Den kvinnliga vinnaren av Stockholm Marathon är vårt 24 timmars reportage, missa inte det.

Och du – fler dagens medlemmar önskas – otroligt uppskattad läsning, alla har något att dela med sig av, sin utveckling, sin klubb, sin stad, ett lopp… hör av dig till bg.nilensjo@springlfa.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här