Dagens medlem..

0
175

Nu är även adresserna på tryckeriet, det sista man trycker är omslaget. Hoppas att  just du får ditt namn och ditt kundnummer på baksidan. På måndag lämnas det in till Posten och sedan är det de som ska agera… tror de första har tidningen på onsdag, någon som längtar?

Dagens medlem är en framgångsrik tjej från Malmö, möt Marina Stoltz tävlande för Heleneholms IF.

Marina Stoltz
Marina Stoltz

Marina ser man ofta på tävlingar i Skåne, flitig och framgångsrik. I fjol gick det väldigt bra med en andra plats i Spring Skånes Grand Prix (en serie över hela säsongen) och dessutom blev Marina tvåa i SBML, Sveriges bästa millöpare.

Vem är Marina Stoltz?

Jag är en 40-årig tvåbarns mamma som jobbar som sjukgymnast på Hälsomedicinskt center.

Jag bestämde mig när jag var 34 år och gravid med mitt 2:a barn att jag skulle satsa på löpningen. Jag har alltid varit en tävlingsmänniska och när jag var yngre spelade jag badminton på elitnivå.

Vad driver dig?

Viljan att se hur bra jag kan bli och även ibland att visa andra att saker faktiskt går att göra. Jag gillar att inspirera andra och vissa dem att kan jag så kan de också.

Jag föddes med ett hjärtfel (en klaff som läcker lite) och fick höra att jag inte skulle orka springa, vilket jag har bevisat att jag visst gör.

I samband med min första förlossning fick jag en svår bristningsskada, grad 4, och fick besked på att jag skulle behöva vänta minst 6 månader innan jag eventuellt kunde börja springa igen. Förmodligen skulle jag aldrig mer kunna springa (det var då jag insåg hur mycket löpningen betydde för mig). Bestämde mig för att vissa läkaren som hade opererat mig att hon hade fel och började träna knipövningar nästan dygnet runt och vid efterkontrollen 9 veckor efter förlossningen fick jag klartecken av min barnmorska att börja springa igen.

Hur tränar du?

Jag försöker att träna väldigt varierat. Oftast springer jag 2-3 intervallpass/v och övriga pass är långpass och distans. Jag brukar springa ca 6-8 pass/v och dessutom 2 styrkepass.

Hur har 2016 varit?

Året har varit ett riktigt dåligt år där jag hela tiden har fått lägga fokus på att försöka komma tillbaka och springa igen. I december blev jag attackerad av ett gäng hundar under ett löppass och fick en hamstringsruptur. Den kraftiga ärrvävnaden efteråt i senan gjorde att när jag i början av maj fastnade med foten under en tegelsten i skogen så fick jag en hamstringsruptur som slet med sig en bit av sittbensknölen på bäckenet. Envis som jag är så var jag igång och sprang ganska snabbt efteråt och valde att tacka nej till operation. Detta framför allt eftersom jag visste att det skulle innebära 6 veckor på kryckor och minst 6 månader innan jag skulle kunna springa igen.

Det har dock varit riktigt frustrerande att i år springa milen runt 40 min istället för 37 min som ifjol.

Ambitioner framåt?

Att nästa år vara tillbaka i den form jag hade innan skadan och att då springa maran under 3 timmar.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag har gått med i Springklubben eftersom jag tycker att det är en bra tidning som ger mig mycket inspiration.

Stort tack Marina, vet att du haft ett tufft år men är övertygad om att 2017 blir kanon. Vill du också ha inspiration? Nästa utgåva kommer innan jul och jag lovar – det blir den bästa julklappen i år :) Bli medlem så du vet att du får den under granen: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Marina får minsann pris av redaktör Nilensjö
Marina får minsann pris av redaktör Nilensjö

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här