Dagens medlem, en tävlingsrapport

0
29

Idag blir det en medlem som vi presenterat tidigare, se alla på: https://springlfa.se/medlemmar/

Lisa Ring gjorde en fantastisk insats i helgens Ultravasa, inte nog med att hon segrade i 45km klassen, hon satte dessutom nytt banrekord med 3.04.18, ni inser själv att Lisa har passerat maran på ca 2.50, i terräng. Otroligt imponerande insats av Lisa som nu ger oss en tävlingsrapport och en lite annorlunda rapport av hela upplevelsen. I och med denna så har vi även en ny kategori på vår hemsida, tävlingsrapporter. Alla är välkomna att maila in bidrag.. https://springlfa.se/kategori/tavlingsrapporter/

”Lisa springer vidare från 4,5 grader iskall blåbärssoppa till 45km-gradig blåbärssoppa på Ultravasan så blåbärssopptoppat 45km i 4:11 temp-o-eratur och njutarnatur”

Jag vaknar måndag morgon och räknar iskallt med att blåbärssoppan står i kylskåpet. Inget paket är längre blått, det har bror druckit upp. Vad gör det när magsjukan är ett minne blått. Himlen är blå, dina ögon och Roxen lika så. Temperaturen höjs till Ultravasan inspirerad temperatur 90km cykling och 4,5km löpning. Temperaturen kyls av motvinden. Värms av motivationen, naturen, maten, pratet och inspirationen från Ironwomen- Emma. Om morgonen var iskall har jag nu fått första graderna för att på lördag starta i 45 km-gradiga Ultravasan.

14045402_10154065272242885_1527716903_o

Soppan kokar i kroppen eller mest i knoppen i en känsla av 45 grader på tisdag morgon.
Jag skriver många rader jobb och skolmail. Soppan spritter i mina vader och i huvudet rabblar jag för många negativa rader. Sluta koka knoppen är min avslutande rad och vaderna får spritta till skogen. Jag vill koka in rätt ultravasantemp—o-eratur ca 4:20 i kroppen. Springer fartpass 8km i 4:13 + 6km i 4:40. En känsla att jag kan utföra bravader om jag inte får för ont i mina vader. OS fotbollen kokar. Du och jag jäser deg och sätter ugnen på rätt surdegs-seger-bullar-temperatur.
Onsdag morgon. I Kolmårdsrundan hade jag inte tur utan jag sprang med bravur och gör samma temperaturanpassning denna gång. Att springa i 4:40 temp-o-eratur innan frukost då vet jag att kroppen är i formtemperatur. En skör formtemperatur som stärks av din 95gradiga temperatur. Du önskar mig tur och jag springer med mig kroppsligt stärkande och samtidigt mentalt svalkande ultravasantemperatur hem till surdegsbullarna som ger magen rätt kolhydratstemperatur. Vaderna har fortfarande högt tempo. Du får nya skor som är bra för dina vader. Vi äter en god lunch som är bra för ultrakolhydratmagen. Jag vill vila mina vader men det kokar kaffesoppa i knoppen. Jag hittar istället byxor som inte sitter löptightsliknande om mina vader. Det svalkar den kokande knoppen till avslappnad temperatur. Jag lyckas vila mina vader med några rader korsord innan jag tar mer än 45 min behandling för mina vader. På kvällen bjuder du på mat i anpassad ultravasantemperatur. Vi pratar om våra sommartoppturer och inget springs mellan raderna. I din soffa vilar vaderna bra och du tempererar mig med känslan av njuta-kutatemperatur.

14088740_10153763276090686_147309404_n

Torsdag morgon kokar det i hela kroppen. Jag tömmer kaffekoppen och kroppen lätt med en skogstur på 45 minuter i 5:00 + yoga. Rätt ultravasantemperatur i löpsteget och löpmagen. Som hettas och stressas upp. Nu ska jag plötsligt dit upp! Jag packar på ny ”Lisalöptävlingspackning rekordtid”. Trots att jag springer så lugnt med Lisalivets längsta och lugnaste sommarlov. På bussen är känslan inte längre i ultrarapid. Att ett korsord kan ta sådan tid! Vi räknade iskallt med lite Stockholmstrafik. Trafiken kokade i 100 grader men bra trevligt var det.  I Mora andas jag in skön kvällstemperatur vid mållinjen jag visualiserar att korsa med bravur. Toppar kroppen med viktig sovtid i tyst vandrarhemstemperatur.
Ultravasanblåbärssoppan får toppas med ultraeliten.Bussen kör oss ut första biten. Lisa känner sig liten men springer med eliten med löpkänslan i naturen hon hoppats på. I era kroppar finns 45-150 km-gradig rutin, erfarenhet och ultramagi. I mig iskall ung blåbärssoppa med så kokande tankar och nerver. 6,5 km i 4:40 + 1km ultravasantemp-o-eratur ff, får mina vader. 10:30 är jag bra hungrig i kolhydrat-nitratultramagen. Hela dagen kokar blåbärssoppan i vaderna. Men vad jag ler på presskonferensen, lunchen och mässan med er! Blåbärssoppans temperatur når till slut ner till 45 grader av promenad, yoga, bastu och kvällsmat. Jag läser några rader och somnar klockan 22 med känslan att jag kan utföra bravader.

nyhetsbild_sommar_ultravasan_morgonjogg_2016_1350x690

Vaknar klockan 06 i ultravasantemperatur jag hela sommaren målinriktat drömt om. Bussen kör mig en kort tur till Oxberg. Tiden till start kokas i långsam långpass temp-o-eratur.  Drömtemperaturen sjunker nästan ner till mardrömsminus. Känslan var blåbärsblåkall från topp till tå klockan 08:30. Med 20min till start kunde jag nästan inte gå från den blåa toaletten. Att äta dina surdegsbullar med jordnötsmör och banan kl.8 var trots allt bra val de.

Jag valde en gps och mina kläder jag utfört bravader i. Från första steg jag löpte kände jag de här är bra vader! Motivations-toppat med armband och en blomma nästintill blåbärsblå. Blåbärssoppan i Lisa kokar i rätt avslappnad temperatur- nu är det ÄNTLIGEN min tur för ultraäventyr!

4,5km äventyr 1/10 Ultravasa och redan då ett oväntat tävlingsäventyr. Känslan styr men knoppen förstår sig inte på sitt mentala tävlingsbestyr. Du bromsar framför och jag nästan trampar på dina vader. Jag ler, fokuserar på en energisnål löpning och sjunger några rader. Känslan säger att jag är kvinnan med starkaste vader. Det är bra väder syre, regn och 15 grader. Jag njuter av naturen och Johannas vader till 10km. Mina bra vader trivs för bra i backarna och jag springer förbi. 17km i 3:57, att känslan var så bra då jag bara njöt av naturen-inte klockan i mina vader. Äntligen mammas blåbärssoppa i varma grader.

20km känslan kokar. Jag har läst på raderna om banprofilen. 25km till ska vara lättare. Mitt mentala kokande säger det springer du leende lätt. Jag får med all rätt följa en ledarcyklist tätt. Rätt häftigt precis som naturen. Springer förbi löpare som har ont i sina vader. Jag ropar att ni utför bravader. Du utför en 90km bravad, jag springer förbi och ropar ” du springer dina 90 så smakar glass bra och jag är så bra så jag ska vinna”. Publiken ropar hur bra jag är.  Jag ler och ropar tillbaka. Ni ser hur känslan kokar i mig. Jag lyssnar på känslan klockan kokar min fria ultravasantemp-o-eratur. Jag tar en tidig firartur i en videobur. Springer förbi Sarah Bard och mår så bra.

bpiurjfvuulpdczzhqwt

I mig kokar ultrakänslan efter 30 km. Jag ser tiden, löpsteget rinner, blåbärssoppan brinner! Elden i kissblåsan tänds efter Eldris. Jag har inte tid att stanna i något ris. Då vinst och banrekordet elden brinner starkare än någonsin tidigare i Lisalöpningen. Blåbärssoppan har kokat starka känslan alla 45km. På upploppet brinner-rinner den och Lisa är vinnaren på 03:04:18  . Banrekordet ryker-dyker ner i blåbärssoppan och toppas med 9 minuter!

hzzjbb8b1oi8riygt7gr

Känslorna brinner och tårar rinner. Ni tror jag fryser. Er värme, omtanke och stöttning gör att jag ryser. Ni ger massage och jag myser. Jag får soppa och omtanke som inte går att toppa. Min tur att kliva upp på ultratoppen. Szalkai säger fina rader och hjälper mig att visa prischeckens rader ”pallblåbär”. Mina vader utförde bravader och vandrar mot vandrarhemmet.  Ni ser segerkransen, vi kramas och alla ler.

Normännen på vandrarhemmet försöker svalka mig med bugande segervind. Jag är en oväntad varmvind från Östgötaslätten på vinnarmiddagen.

Vasaloppets fantastiska evenemang, Nocoutare, familj och vänner håller Lisablåbärssoppan varm tills jag kommer hem till 95gradiga värmen. Våffeljärnet är varmt och blåbären kokar. Mamma tycker det ser ut som jag haft det varmt och våra känslor kokar.

14030629_540850946116470_2052210479_n

Tack till er som under veckan har sprungit med mig. Era rader har stabiliserat Lisas blåbärssoppa i lagom kokande temperatur som bidrog till att jag sprang med bravur!

Ur Familjen Rings ögon rinner det blåbärssoppa. Soppa som för alltid kommer vara 45km-grader Ultravasanvarm hur än livets kommande kilometer spRings <3

Ultravasantemp-o-eratur och tider

Oxberg 17 km 1:06: 57 snitt 03:57 min/km
Hökberg 25km 1:46:21 snitt 04:23 min/km
Eldris 36km 02:28:08 snitt 4:11 min/km
Mål 45km  03:04:18 snitt 4:02 min/km

 

Energi för att hålla blåbärssoppan varm hela turen: varje vätskestation 10 st 1 vatten + 1 sportdryck. Oxberg 2dl blåbärssoppa + i klunk buljong av misstag. Hökberg 2dl blåbärssoppa + tog med mig ca 10 st enervittabletter som jag intog km 30, 35,40, 42 tror jag! Eldris 2 dl blåbärssoppa.

Under veckan har jag utöver ”blåbärssoppa” topptempererat med: nitrater i rödbetsjuice sedan måndag och Tömning/ tankning av kolhydrater sedan onsdag. Nitrater i spenat, ruccula och grönkål sedan onsdag, mycket örtsalt på maten och någon resorb i vattnet, Inget kaffe efter torsdag morgon mycket grönt te.

Tack för era rader

https://springlfa.se/ultravasan-2016/

Här springer och pratar jag om mina bravader

https://www.youtube.com/watch?v=ohgW1C8Ogoo4:36 in min målgång 7:07 prisutdelning

Text/Bilder – Lisa Ring

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här