Dagens Springmedlem…

0
71

Dagens medlem är en person som vi gjort ett reportage om i Magasin Spring, läs om Christian Klingebrant.

Christian K

Löpning är ett beroende för många, det gör ont när vi på grund av olika orsaker inte kan springa. Skador, sjukdomar, jobb – visst är jag inte ensam om att känna det så? Det finns andra beroende som är betydligt sämre – jag har under åren träffat på ganska många som ersatt ett dåligt beroende med just löpningen. Christian är en av dessa, läs gärna det fängslande reportaget om Christian här: https://springlfa.se/christian-gick-fran-drogpsykos-till-36-pa-milen/

Nu har Christian blivit medlem i klubben, vem är han då och vad har hänt sedan reportaget?

Vem är Klingan?

Jag är en relativt grön löpare från Landskrona som började ”satsa” för 2 år sedan. Började springa för 4,5 år sedan efter att ha slutat med droger och behövde gå ner i vikt! Jag blev biten direkt och efter en del skador första åren så har jag varit hel i 2 år och därmed kunnat förbättra mina tider. Jag älskar halvmaran och det är framför allt där jag drömmer om stordåd. Träningen ligger på mellan 60-90km i veckan med 2-3 kvalitetspass, ett långpass samt ett eller ett par distanspass.  Jag hoppas kunna öka min mängd lite försiktigt i vinter för att på så sätt ta nästa steg i min utveckling.

Hur har 2016 varit?

Jag har fått ett barn till i år, hade ett sedan tidigare. Naturligtvis det absolut bästa i världen men det påverkar resultaten. Jag brukar säga att när jag sovit dåligt så går det hyfsat på kvalitetspass och tävling men när jag fått min sömn så känns det som att jag flyger fram. Jag gick in i året med inställningen om ett mellanår med lite mindre tävlingar i och med att min dotter föddes i januari. Dotter hade dessutom det struligt med sjukdom som magont och liknande. Jag har ändå persat på halvmaran, 5000 och 3000m samt tagit DM brons på de två sistnämnda. Riktigt kul!

Vad tror du om resten av året?

Jag kör nu rätt hårt utan tävlingar under augusti. Tyvärr får jag förmodligen ställa in mitt favoritlopp Karlskrona stadslopp för att träna ner mig och på så sätt göra ett riktigt bra Stockholm halvmarathon 10 september. Ambitionen är just en grym halvmara.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Springklubben och Magasin Spring är lika välbehövligt som vatten efter ett intervallpass! Jag måste ha det och vill bara ha mer! Artiklarna och reportagen håller till skillnad från andra liknande tidningar en riktigt hög klass och täcker svensk löpning som är jäkligt kul och intressant! Jag hoppas fler inser vilken skatt den är!

Tack Christian – Lycka till på halvmaran, det luktar nytt PB igen :)

Vill du också dricka vatten efter ett intervallpass? Springklubben är enligt Christian lika viktig som just det vattnet, chansa inte och riskera att bli uttorkad – Gå med i Springklubben innan det är för sent – http://spring.pren.nu/

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här