David tia i legendariskt landsvägslopp

  0
  225

  David Nilsson, Högby IF, finslipade på söndagen formen inför terräng-EM om en vecka genom att springa ett legendariskt landsvägslopp i Holland.

  SPORT Track&Field
  Nästa söndag drar David Nilsson på sig landslagslinnet när det är dags för terräng-EM. Exakt en vecka innan den starten sprang David ett landsvägslopp i Holland med framgång.

  Loppet i fråga var Pfixx Solar Montferland Run i Holland. Distansen 15 kilometer. David slutade på tionde plats med tiden 45.58. Segrade gjorde Abraham Cheroben, Kenya, med 42.54. Cheroben är snabbast i världen på halvmaratondistansen i år med 59.10 från vinsten i Valencia Halvmaraton den 18 oktober. En sådan pass vass löpare som Leonard Komon slutade på femte plats med 45.29. Bara 29 sekunder före David Nilsson. Komon har de gällande världsrekorden på både tio kilometer landsväg (26.44) och 15 kilometer landsväg (41.13). Han har också stora framgångar från terräng-VM, med bland annat ett VM-silver från 2008.
  De sex första löparna i det holländska landsvägsloppet var från Kenya. David, som blev tredje bästa europé, passerade fem kilometer på 15.04 och tio kilometer på 30.34.

  Meseret_Defar_Doha_2010
  Meseret Defar var på söndagen tillbaka i löparsammanhang igen.

  En viss Meseret Defar, Etiopien, gjorde comeback i löparsammanhang efter att ha fött barn 2014. Hon har flera gånger tidigare tänkt göra comeback men hindrats av sjukdomar. Senast Las Vegas halvmaraton för en månad sedan. Nu kunde inget stoppa Meseret som tog en överlägsen seger med tiden 50.04. Nästan en och en halv minut före tvåan. 32-åriga Meseret Defar är bland mycket annat dubbel olympisk mästare och världsmästare på 5 000 meter.
  Montferland Run drar alltid mycket starka startfält och bland tidigare vinnare märks löpare som Haile Gebrselassie, Kenenisa Bekele och Lornah Kiplagat. Andra stora namn som deltagit genom åren är Dennis Kimetto, Paula Radcliffe, Constantina Dita och Edna Kiplagat.

  Resultat:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här