Det här med inspiratörer

0
25

Det kallas tvivel. Var det inte så en känd svensk artist sjöng i en av sina låtar ? Visst tvivlar jag ibland på min egen springförmåga precis som alla andra. Det är nog fullt naturligt och kanske ett måste för att kunna ha de där rundorna när allt flyter på ? Jag har precis som ni andra toktunga ,usla löparturer när jag tänker att jag ger upp för gott och kastar löparskorna. Efter att hållit igång några år kan jag dock skönja mönster i det hela och det är alltsomoftast kopplat till sömn, vad jag ätit eller hur pass hög anspänning det är i arbetet eller i privatlivet. Just nu har det varit en vecka av jobbanspänning.

Jag har börjat ett nytt jobb och en hel del funderingar och en hel massa intryck gör mig helt slut i kroppen,positiva intryck förvisso men det är en anspänning att skapa relationer och att behöva fundera det där lilla extra på hur man pratar samt att försöka ta in så mycket information man kan.

Det är just vid såna här tillfällen tvivlen kommer, när jag kommer hem och är helt slut mentalt och tuppar av i soffan.Det är oftast då funderingarna på att skjuta upp löpningen till en annan dag kommer. Tidigare kunde det bli veckor utan löpning men det har jag inte råd med så här nära Göta Kanal Run. Det är lätt att det som ska vara en utmaning som är inspirerande byts i negativ press och suget för löpningen minskar. Den inre rösten som försiktigt säger att jag står inför en omöjlig uppgift som jag är dömd att misslyckas med. Det är då jag lärt mig skruva lite på den mentala biten.

Tack och lov följer jag en del andra löpare som kan inspirera mig när inspirationen är som lägst. De gör personligt i längd,personligt i tid och jag upplever att alla andra gör rundor som är fjäderlätta. Jag intalar mig iaf det när jag jag söker efter min egna inspiration och faktum är att det funkar. Sakta men säkert styr jag om skutan och sedan är jag på det igen. Viljan att känna den där känslan minuterna efter en avslutad löptur är större än viljan att avstå en löptur.

Jag har en rad förebilder och en del har jag haft förmånen att få prata med senaste åren. Ofta finner jag inspiration för egna rundor när jag tänker jag tillbaka på alla bilduppdateringar från Niclas makalösa prestation under ett lopp på Gran Canaria.

Niclas målgång på Gran Canaria. Foto tillhör Niclas Gällentoft

Jag finner en glädje och inspiration i Jessicas prestation under Täby Extreme. Hur hon gnuggade kilometer efter kilometer och mil efter mil. Fantastiskt är bara förnamnet

Jessicas målgång efter 165 km. Foto av Jessica Aideborn

Jag finner fröjd i alla bilder från löparresan i Kroatien som Christian delar i sociala medier. I framtiden måste vi ses och springa något ? Kroatien och löpläger känns som ett måste.

Christian är på löpläger
Foto av Christian Barenkob

Aramis är en nybliven inspiration som just nu tränar inför ett lopp i Alperna. Han har precis som jag gjort en resa från noll. Han har successivt tränat upp sig och nu ska han spring UTMB. Extra kul att kunna samla in pengar till hans anmälningsavgift via FB-Sidan Löparbössan. Som jag skrev till dig så förväntar jag mig en ordentlig racerapport efteråt.

Tack ! På ett sätt är ni mina mentala mentorer utan att ni vet om det. Det är ni som får mig att förstå att allt är möjligt om man är villig att kämpa för det. Alla som springer är såklart hjältar och allt är en prestation utifrån sin egen förmåga och jag blir lika imponerad av de som gör sina första kilometrar men just dessa personer berör mig lite extra just nu .

På söndag är det dags för Lidingö Ultramaraton. 26 km i kuperad terräng. Jag längtar riktigt mycket och det ka bli kul att se om all backträning har gjort någon verkan. Ska också bli skönt att stretcha pannbenet lite för en mental kamp lär det bli under loppet.Vilka kommer jag träffa där ?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här