Ekvall – det stora svenskhoppet i GöteborgsVarvet

  0
  91

  Mikael Ekvall är det stora svenska hoppet i lördagens GöteborgsVarv.

  WHM 2014, Copenhagen
  Mikael Ekvall vill förstås göra en bra insats på hemmaplan i lördagens Varv i Göteborg. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Micke har varit hemma i Sverige och västkusten några veckor efter vistelsen i USA. Det var där han visade riktigt fin form genom att prestera 28.31 på 10 000 meter banlöpning. Den åttonde bästa tiden genom tiderna av en svensk löpare.
  Nu väntar alltså GöteborgsVarvet på hemmaplan. Micke är svensk rekordhållare på de 21 097,5 meterna från VM i Köpenhamn 2014 då han noterade 62.29.
  Strömstadlöparen får hårt motstånd. Jonathan Maiyo, Kenya, har det bästa personliga rekordet i fältet med 59.04. Fyra gånger har han varit under 59.30. Maiyo har också ett riktigt bra ”pers” på maraton med 2.04,56. Arrangören har i år lagt till en rekordbonus till förste man som klarar av att springa Varvet under 60 minuter.
  En tuff uppgift på en utmanande bana. Bonusen är 10 000 euro.
  Richard Mengish, även han Kenya, kan också vara med högt upp i resultatlistan. 59.59 som personligt rekord talar för det.
  Det finns också flera riktigt snabba löpare från Eritrea och Etiopien på plats, se länken nedan för mer information. För första gången kommer Japan med starka löpare till GöteborgsVarvet. Både Shitara och Hittori har noterat strax över 61 minuter.

  Therese Olin 1612
  Therese Olin har chans att bli främsta svenska i GöteborgsVarvet. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Enligt startlistan kommer Abraham Adhanom till start, så är inte fallet. Abraham laddar för fullt inför Stockholm Marathon och avstår GöteborgsVarvet.
  På damsidan finns det i år ingen Isabellah Andersson som även hon satsar på Stockholm Marathon veckan efter GöteborgsVarvet.
  De största svenska hoppen ställs nu till Emma Nordling, som inte är klubblös längre utan tävlar för Enhörna IF. Även Therese Olin, Ullevi FK, vill säkert ha ett ord med i kampen om bästa svenska. Dessa båda har ingen chans mot de bästa topplöparna som har personliga rekord som är tio minuter bättre.
  Favorit till segern är Worknesh Degefa, Etiopien, med 67.14 som bästa notering. Degefa utmanas av ett helt gäng högoktaniga löpare från Kenya och sitt eget hemland. Två intressanta japanskor finns också i startlistan.

  Elitstartlista med startnummer:

  Toppeliten med presentationer:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här