Möt löparen – Louise Nilsson

0
207

Efter en lång skadeperiod är hon tillbaka. Louise Nilsson har stått för en stark utvecklingen i löpning och har slagit sig in i toppen igen med bland annat seger i Finnkampen samt flera SM-medaljer. Denna vecka är hon gäst i ”Möt löparen”.

Stockholm Halvmarathon 2014
Louise Nilsson är veckans gäst i podcasten ”Möt löparen”.

Louise Nilsson har gått från att vara simmare till triathlon innan hon till slut fastnade för löpningen, och det gick fort för henne. Snabbt blev hon uttagen i landslaget till terräng men sedan kom ett bakslag och hon drabbades av skador som höll henne bort ett bra tag. Men så hände det förra året, äntligen hittade hon tillbaka igen och kunde springa till sig 2 SM-silver och 2 SM-brons samtidigt som hon återigen tog sig in i landslaget.

Denna vecka är MAI-löparen gäst i ett nytt avsnitt av ”Möt löparen” där du hör henne berätta om varför det blev just löpning, vägen tillbaka från skador och var hon trivs allra bäst.

Under våren har hon också hunnit med att komma trea under SM-milen i Malmö samt försvara sitt silver på SM i halvmarathon under Kungsholmen Runt. Redan imorgon, lördag den 23 maj, drar hon också på sig landslagskläderna igen då hon springer 10 000 meter under Nordic Challenge.

Marcus Åberg träffade henne dagen efter Kungsholmen Runt då hon var på besök i Stockholm och det blev ett härligt samtal.

Trevlig lyssning!

Direkt till podcasten:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här