EM-silver för Andreas Kramer!

  0
  181

  Vilket lopp han gjorde i EM-finalen på 800 meter. Andreas Kramer, Sävedalens AIK,  belönades med ett härligt EM-silver efter en offensiv löpning, där han tangerade sitt eget svenska rekord.

  Andreas Kramer tog initiativet i EM-finalen på 800 meter i Berlin och belönades med ett EM-silver. Foto: Deca Text&Bild

  Andreas gick upp i tät och passerade första 200 meterna på 25 sekunder. Regerande världsmästaren Pierre Ambroise Bosse kom farandes med ett varv kvar och övertog ledningen. Andreas sprang första 400 meterna på 53.4. Han la sig bakom Bosse och kunde hänga med utan större besvär. 600 meter passerade Kramer på 1.19. Polacken Kszczot kom med en farthöjning med 200 meter kvar. Känslan från försöksloppet och semifinalen var att Andreas Kramer är i storform. En känsla som fortsatte in i finalen.

  Andreas Kramer gjorde en storstilad insats i EM-finalen på 800 meter. Foto: Deca Text&Bild

  Kszczot kunde solospringa till ett säkert EM-guld med 1.44.59. Andreas avslutade återigen starkt och besegrade Bosse på upploppet fram till ett EM-silver med 1.45.03, en tangering av det egna svenska rekordet. Andreas sprang alltså det andra varvet snabbare än det första. 21-åringen ser nu fram mot Göteborgs GP på lördag där han får en ny chans att ta sig under 1.45, vilket verkligen ”bara” känns som en tidsfråga.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här