Strava, herre på täppan för vuxna.

0
186
Uppe vid oliv och apelsinträden vid Platanias.

Har genom åren sedan appen Strava kom tyckt att det varit roligt att både lägga upp nya segment samt försöka vara den med snabbast tid på olika sträckor. Åker jag utomlands kollar jag gärna in innan ifall det finns segment i närområdet av där vi ska bo.

Nu senast var jag och familjen på Kreta där vi även var förra året. Någon månad innan avresa fick jag mail om att två av mina ledande tider där var slagna. Omoget eller inte men då vill man ju gärna ta tillbaka dom segmenten när jag nu skulle återvända.

Börjar veckan bra med att ta tillbaka ett segment men redan dagen efter har en norrman varit och knäckt den tiden, tillbaka på noll. I jämförelse med hemma är Kreta väldigt kuperat och har sällan upplevt så stora problem med att få ner syre i kroppen när jag tryckte på. Kan tänka mig att astma eller att vara övertränad ger liknande symptom men jag fick kämpa livet ur mig för att få bra tider. Värmen ska nog inte underskattas även om man trodde sig blivit lite härdad efter denna sommar.

Kom iaf hem därifrån några nya ”pokaler” i bakfickan som jag hoppas står sig ett tag. Väl hemma kollade jag upp de lokala sträckorna där jag inte leder och som lite extra krydda blir det lite jagande på dom under hösten.

Förutom att fjanta runt med detta som vilken halvdålig elitlöpare som helst skulle spöa mig på så börjar höstsäsongen ta sin form.   Redan nu på torsdag den 16:e är det 10 000 m på Gröna Dalen i Bålsta. Ett lopp jag gärna förbättrar mina 36:05 från förra året på. Loppet är öppet för alla så kom gärna spring och allra helst pacea mig till 35:59.

 

EM pågår ju även för fullt och är hittills mest imponerad av Andreas Kramer samt bröderna Ingebrigsten. Minsta brodern vann igår 1500 m, rätt hyfsat som 17-åring. Kollade deras serie på Youtube, lite annat än familjen Kardashian.

Föregående artikelTräningsupplägg
Nästa artikelEM-silver för Andreas Kramer!
Gubblubb Namn: Mikael Tisjö Född: 1981 Bor: Bålsta Klubb: Nordic Strides/Umara Sports Club Tränare: Egen Meriter: Vunnit Tour of Flanders (retroversionen) Personliga rekord: 1500 m 4:31,31 (inne), 3000 m 9:32,93 (inne), 5000 m 16:32 10000 m 34:09,82, 21,1 km 1:15:30, 42,2 2:40:54 Favoritsträcka: Maraton. Roligaste löparminne: Dubai halvmarathon, galen stad och lyxigaste inramningen. Vill med löpningen: Slå mitt bästa jag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här