0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Nyheter EM-silver till Meraf Bahta på 5 000 meter

EM-silver till Meraf Bahta på 5 000 meter

Meraf Bahta kunde inte försvara sitt EM-guld på 5 000 meter från Zürich för två år sedan, men lyckades ändå vinna ett starkt silver.

Meraf Bahta, Hälle IF, 5000 meter, EM-silver,
Meraf Bahta, Hälle IF, vann ett EM-silver på 5 000 meter, men var inte så nöjd med sitt lopp. Foto: Deca Text&Bild

Kenyanskan Can, som tävlar för Turkiet, stack iväg efter 1,5 kilometer. Meraf valde att inte hänga på. Istället blev svenskan upphunnen av löpare bakifrån.

Klungan tappade hela tid på Can som till slut vann med 15.18,15. Meraf var återigen stark på sista varvet när hon utmanades av främst brittiskan Twell. De sprang om varandra flera gånger under de sista 400 meterna, innan Meraf fick övertaget på slutet och kunde springa i mål som tvåa med 15.20,54. Twell tog bronsmedaljen, 16 hundradelar bakom Meraf Bahta.

Bahtas och Twells hårda dust på sista varvet gjorde att de närmaste sig en avstannande Can rejält på slutet. Differensen mellan Can och Meraf Bahta blev till slut bara två sekunder 39 hundradelar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,657FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X