Musköloppet och det här med att tävla sig i form

0
32

Just nu har jag av olika anledningar svårt att få till bra kvalitetspass. Mitt schema har inte lirat med klubbträningarna och utan draghjälp från andra har jag svårt att trycka upp mig i rätt tempo. Träningsvolymen är det inget fel på, men för att komma i tävlingsform behöver jag definitivt mycket mer fart i benen. Så, min plan är att helt enkelt tävla mig i form. Att köra lite millopp här och där är ju ett roligt och effektivt sätt att få till riktigt bra kvalitetspass. Dock måste man ju då våga tävla trots att man vet att bra tider och pers lyser med sin frånvaro, vilket kräver rätt mycket självkänsla. Inte helt fel att träna upp den på köpet tänker jag.

Idag stack jag ut till skärgårdsön Muskö några mil söder om Stockholm för att springa Musköloppet 10 km. Ett klassiskt semesterlopp med superhärlig stämning och vackra omgivningar. Led av värmen och solgasset redan innan start, men stötte glatt otippat på två klubbkompisar som genast skingrade klagosången. Efter lite gemensam värmning, löpskolning och check av banans första kilometer gick startskottet och vi var iväg.

Muskö 2

Banan sträckte sig två 5 km-varv över Muskös fina böljande landskap på blandat underlag i form av stig, grus och asfalt. Några sega backar och bitvis rätt kuperat, men största fartbromsen var ändå (vid sidan av värmen) de ganska långa trixiga partierna med rötter och stenar på smal stig. Tack vare glatt hejande publik och svalkande vattenspridare blev loppet ändå en väldigt härlig och lättlöpt upplevelse där jag sprang in som 3:e dam i mål på dryga 46 min. Tiden hade ju kunnat vara bättre, men jag skyller på terrängen och värmen.

Muskö 1

Det här kan mycket väl bli en ny starta-semestern-tradition för mig. Nu drar jag söderut för lite härlig löpning längs kustvägarna på en annan ö, Gotland kallar!

Ha en superskön löparsommar så länge – kämpa och njut!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här