En av de största har sprungit i mål

  0
  62

  Världsrekordhållaren på maraton, Paula Radcliffe, gjorde på söndagen sitt sista officiella lopp. Hon korsade tårögd mållinjen på London marathon efter att ha hyllats av den stora publiken från start till mål.

  London Marathon 2015
  Paula Radcliffe hade en känslosam söndag när hon sprang sitt sista officiella maratonlopp på samma bana där hon slog det gällande världsrekordet 2003.

  Trots att många löpare från den absoluta världseliten fanns på plats i London handlade det mesta förhandssnacket om Paula Radcliffe och hennes sista lopp inför hemmapubliken.
  Radcliffe, 41, är inte i samma form som för tolv år sedan när hon på samma bana slog till med världsrekordtiden 2.15,25.
  Paula Radcliffe slutförde karriärens sista maraton med heder. Sluttiden skrevs till 2.36,55 (snabbast i välgörenhetsklassen) efter att Radcliffe under de sista kilometrarna främst koncentrerade sig på att hälsa på publiken.
  Paula bor sedan många år tillbaka i Monaco tillsammans med sin make Gary Lough och deras två barn.
  Paula har vunnit tre VM-guld på halvmaratonsträckan, ett VM-guld i maraton 2005 i Helsingfors och ett VM-silver på banlöpning 10 000 meter i Sevilla 1999. Hon har också vunnit ett EM-guld på 10 000 meter i München 2002.
  Paula är innehavare av Europarekordet på 10 000 meter med 30.01,09. Det personliga rekordet på 5 000 meter lyder 14.29,11. Hennes bästa tid på halvmaraton är 1.06,47.
  Hon har också vunnit VM i terränglöpning  och slutat tvåa flera gånger. Hon är också världsrekordhållare på tio kilometer landsvägslöpning med 30.21. Tre vinster i New York Marathon står också på meritlistan. Lika många segrar har det blivit i London Marathon.
  På sin twitter säger hon efter dagens avslutning i London Marathon: ”Vilken dag! Den här fantastiska upplevelsen bär jag med mig resten av livet och längre än så”.
  London Marathon 2015 vanns på damsidan av Tigist Tufa, Etiopien, med 2.23,22. I det stjärnspäckade herrloppet segrade Eliud Kipchoge, Kenya, med 2.04,42.
  Men mycket av detta hamnade i skuggan av hyllningarna till en av de största löparna genom alla tider – Paula Radcliffe.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här