En resande löpare

0
35
löpning ZH
Tidig morgon utmed Zürichsjön, min senaste resa från Maj månad. Foto: Madeleine Bokedal

Jag har nämnt det tidigare, en av det största anledningarna till att jag började springa var för att jag reste mycket och inte hade tillgång till gym. Snabbt upptäckte jag hur fascinerande det kan vara att springa på ny mark. Att ta sig an en ny stad eller till och med ett nytt land i löparskorna är för mig en fantastisk upplevelse. Då glömmer jag lätt bort att jag faktiskt springer (tränar). För mig är löpning nästintill aldrig ett måste. Om du frågar mig vad jag vill göra på min semester är svaret ganska enkelt: jag vill resa någonstans och springa lite. Bättre kan det inte bli.

Imorgon är det midsommar och därmed flyr jag landet falukorv och regnet (lite skadeglädje har jag efter en intensiv arbetsvecka). Jag checkar nu ut från kontoret och på midsommaraftons morgon beger jag mig iväg till Kalifornien. Resans första stopp bli San Fransisco och därefter Los Angeles. Jag och min medresenär har redan planerat löpturer i områden bland det kända Muir Woods nationalmonumentet strax 2 mil utanför S.A. Jag drömmer även redan om morgonturer i mina five-fingers (barfotaskor för den som inte är bekant med dessa) tidigare mornar längs med stranden i LA. Det kommer bli en resa som speglar min passion för löpningen. Mitt mål är att åtminstone slänga in 2-3 långpass under resan i behagligt ”upptäcktstempo” och varje dag köra något kortare intervallpass varvat med lite löpstyrka. Jag kommer och får inte tappa fokusen på träningen om jag ska bemästra ultran slutet sommaren. Men, och andra sidan är jag en sann löparnörd där semester för mig är = tid för träning.

Önskar er andra i Sverige en trevlig midsommar och hoppas ni får några härliga löprundor denna sommarhelg!

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här