Etiopiskt motstånd för Abraham i Atea Kalmarmilen

0
61

Det lär gå undan i Atea Kalmarmilen även i år. Ullevi FK kommer med några riktigt snabba etiopier som kan ge Abraham Adhanom en match. Barn-och ungdomarnas Lilla Atea Kalmarmilen ökar återigen. Springlfa.se hårdbevakar loppet onsdagen 29 juli.

DSC_5354
Abraham Adhanom utmanas av två snabba etiopier i Atea Kalmarmilen. Arkivbild: Mikael Grip

– Det är roligt att vi har många deltagare i barn-och ungdomsloppen, säger tävlingsledaren Calle Nilsson från arrangörsklubben Högby IF..
Tesfay Desta med 29.20 som personligt rekord på 10 000 meter och Betesfa Ayele med 29.05 lär inte bli lätta att tas med i tätstriden i Kalmarmilen. Ayele besegrade i lördags Mikael Ekvall med sex sekunder i ett femkilometerslopp i Göteborg. Dock är Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, anmäld och är han i toppform så kan han förstås utmana de etiopiska löparna.
– Abrahams form är riktigt bra. Även Nassir Dawoud kommer att springa i Kalmar, men han har en bit kvar till toppformen, säger tränaren Daniel Allard.

Abrahams plan är att efter Atea Kalmarmilen springa KK-Joggen 4 augusti, SM på bana, både 5 000 och 10 000 och veckan efter det Atea Norrköpings Stadslopp.
På damsidan ser det också ut att bli etiopiska framgångar genom Webalam Ayele 33.10 och Yewbar Gela 33.45, även dessa båda tävlandes för Ullevi FK.

Den marockanska topptrion från Victorialoppet är också anmäld till Atea Kalmarmilen. Dessa är Abida Ezamzami, Aimad Bouziane och Samir Ait Bouchmane. Även Majida Mayouf, Marocko, och Nora Falaki, även hon från Marocko, men tävlandes för Malmö AI, kommer till start.
Bansträckningen handlar om en flack milbana, där löparna också passerar Larmtorget med mycket publik innan de svänger ut på en avslutande slinga.
– Ja, men det är ingen varvbana utan en hel mil. Men det är bra för publiken att vi kan springa så nära Larmtorget ytterligare en gång, berättar Calle Nilsson.
Totalt inklusive Lilla Atea Kalmamilen räknar arrangören med cirka 1 500 anmälda deltagare.

Till hemsidan för Atea Kalmarmilen:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här