Promoe grejade sub 40 i Kistaloppet

0
840

Artisten Promoe alias Mårten Edh sprang Kistaloppet med en tydlig målsättning att springa under 40 minuter på den nya milbanan. Ett uppdrag som lyckades.

DSC_8557
Promoe ger det där lilla extra på slutet för att pressa sig under 40 minuter på Kistaloppets milbana. Foto: Mikael Grip

– Riktigt kul. Jag var lite osäker där ett tag. Först trodde jag inte att jag klarat 40 minuter, sa Mårten och skrattade.
En 69:e plats med tiden 39.51 blev det fina resultatet för 39-åringen som är känd för sin hiphopmusik med reggaeinslag. Han har släppt sex album i egen regi och ett sjunde är på väg. Namnet på skivan från 2004, The long distance runner, verkar passa bra för att beskriva Mårten.
Att kuta en mil med en snittid under fyra minuter per kilometer är inte alla förunnat och det är en riktigt bra motionstid.
– Jag gillar att springa. Helst i skogen för naturupplevelsen, berättade den konditionsstarke artisten som är en van maratonlöpare.

DSC_8339
Promoe inne i Kistagallerian där delar av loppets bansträckning gick. Foto: Mikael Grip

Kistaloppet var det andra loppet på kort tid. Förra veckan sprang Mårten Stockholm Halvmarathon på 1.33. Nu alltså Kistaloppets mil på 39.51 och nästa lördag är det dags för den verkliga utmaningen, Lidingöloppets tuffa tremil.
– Ja, Lidingöloppet gick inte sådär jättebra förra året, jag hoppas på bättre nu, även om de långa distanspassen inte blivit så många som de borde, sa Mårten som gillade Kistaloppets bansträckning och inramning.

DSC_8732
Promoe alias Mårten Edh tillsammans med tävlingsledaren John Laselle från arrangörsföreningen Löparakademin. Foto: Mikael Grip

Springlfa:s utsända kom med idén att kanske Mårten skulle pressa sina tider ännu mer om han gjorde sig av med lite av det stora håret och skägget.
En uppmaning som inte direkt uppskattades av en artist som inte klippt eller rakat sig sedan 1995.

Till Promoes hemsida:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här