Hård VM-mara för Ekvall och Nilsson

0
    188

Mikael Ekvall och David Nilsson fick slita hårt på den stundtals knixiga VM-banan i London.

Micke Ekvall och David Nilsson efter de 42 195 meterna på Londons gator. Foto: Deca Text&Bild

Ekvall placerade sig som nummer 32 med tiden 2.18.12, vid halvmarapasseringen låg han på 63:e plats med 1.07.56, dvs ett mycket bra disponerat lopp.

David var steget före vid halvmaran, 1.07.53 och hade då placering 58. Trots att han kunde plocka några placeringar blev sista milen tuff för David som slutade på 52:a plats med tiden 2.22.53.

Geoffrey Kiprop Kirui var klart starkast och vann VM-guldet i maratonlöpning. Foto: Deca Text&Bild

Segrade gjorde Kenyas Geoffrey Kiprop Kirui med tiden 2.08.27. Tvåa slutade Tamirat Tola, Etiopien, med 2.09.49. Bronsmedaljen gick till Tanzania genom Alphonce Simbu med 2.09.51. Hemmalöparen Callum Hawkins, Storbritannien, gjorde en strong insats och slutade fyra med nya personliga rekordet 2.10.17. Bästa nordbo blev Danmarks Abdi Hakin Ulad med 2.14.22.