Frankfurt Marathon -74 dagar

0
164

Jag tänkte ha en liten serie med bloggar inför Frankfurt Marathon den 30/10. Det blir lite blandat om min träning, målsättning, prylar och annat nörderi. (Kanske kan det hetsa 2:39:03 Eskil att åka med också?)

Gillar ni inte sånt och tycker jag är en självupptagen dryg    j…vel så är det valfritt att inte läsa. Jag har själv överlagt om det verkligen är av ”allmänintresse”.

Gissar att många av säkert också har åsikter om hur jag kommer träna men alla är olika och jag kommer köra det upplägg som (troligtvis) passar mig bäst för stunden.

Hur som helst, en höstmara stod på programmet och Frankfurt har varit i skottgluggen i flera år. Vad jag hört verkar det vara välorganiserat, vara en snabb bana samt ha en häftig målgång.

Publikmässigt verkar det vara lite skralare om man jämför med vårens Köpenhamn Marathon och banan (vad jag sett på youtube) lite tråkigare bitvis men det blir säkert bra.

Vädret brukar vara bra för löpning den tiden även om jag gillar sol och värme men ska det bli hyfsade tider går det inte att ha badväder.

Vi kommer resa ner ett gäng från Bålsta IK på fredagskväll och åka hem på söndag efter loppet.

En av anledningarna till att det blev just Frankfurt Marathon var de smidiga kommunikationerna och nära boende.         Vi valde att bo på Marriott hotell precis vid starten. Verkar dock finnas flertalet närliggande hotell som arrangören samarbetar med.

Målsättning

Ja, denna är både lätt och svår. Drömmen är såklart att kunna göra SM-kvaltiden på Sub 2:39 men mycket måste stämma då förutom en kanonperiod innan loppet.

Delar upp det enligt följande med kanske lite töntiga liknelser.

Diamantmål/Platinum 2:39

Guldmål: Pers, alltså Sub 2:40:54

Silver: Sub 2:42

Brons: Sub 2:45

Kattguld: Sub 2:50 med en trevlig upplevelse.

Form i nuläget

Efter Stockholm Marathon var besvikelsen och ångesten rätt stor. Det har dock gett mig extra motivation att inte va en vek människa igen samt lite extra motivation.           Perioden efter maran ställde jag om träningen lite för att köra några snabbare lopp. Att bryta upp maraträningen var nog behövligt för att få en nytändning.

Som jag skrivit om tidigare blev det två kortare lopp i sommar och förra veckan blev det ett 10 000 m i värmen på 34:42 vilket var väl godkänt. Har även satt några riktigt bra marapass sista veckorna med 4×5 km (3:42,3:44,3:42,3:37) samt en halvmara i söndags på 3:50 snitt.

Lopp innan

Hade gärna sprungit Helsingborg maraton men tror det kan slita lite mycket så skippar den.

Planerade lopp just nu är Vasastafetten i helgen, Bålsta Stadslopp 10/9 samt Bålsta halvmaraton den 8/10

I brist på annat får ni här en bild på Vapor 4% OG.

Nörderi/optimering

Nytt klockarmband har skalat av 14 gram så perset lär ju ryka.

Skor blir säkerligen Nike Alphafly 1, skulle en god fe ge mig ett par 2:or skulle jag nog överväga dom. Verkar dock inte som om de är direkt snabbare och jag trivs i originalen.

Den enskilda bästa uppdateringen i prylparken är definitivt  Soar Marathon tights som jag recenserat tidigare. Förhoppningsvis är det varmt nog för endast linne vid start i alla fall.

Så, nu är det bara se till att träna och hålla sig hel och frisk så ska det väl lösa sig eller?

Återkommer med en uppdatering när andan faller på.

Mainova Frankfurt Marathon (frankfurt-marathon.com)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här