Full gas när Napoleon försvarade SM-guldet

Nyheter  

Det var full fart från start på herrarnas 4 000 meter i terräng-SM. Napoleon Solomon, Turebergs FK, kunde till slut försvara sitt SM-guld från förra året.

Napoleon Solomon i mål som svensk terrängmästare på 4 000 meter. Foto: Deca Text&Bild

Årets terräng-SM avgörs på en golfbana i Ekerum på Öland och arrangeras av Högby IF. Det blåste också en hel del under lördagen. När starten gick för herrarnas 4 000 meter var det Robel Fshia, Spårvägens FK, som satte iväg i rasande hög fart. Napoleon Solomon höll sig några meter bakom och det blev genast en lucka ned till övriga startfältet.

Efter ungefär 1500 metervar det Napoleon som tog initiativet. Vid varvningen efter 2 000 meter var Napoleon i ledning, före Robel och Abraham Abrha. Hemmafavoriten David Nilsson låg i det läget på femteplats.

Napoleon skuggas på bilden av slutliga tvåan Robel Fshia och fyran Adhanom Abrha. Foto: Deca Text&Bild

Napoleon behöll övertaget även på andra varvet, även om Robel närmade sig alltmer på slutet. Napoleon Solomon vann guldet med 11.54, två sekunder före Robel Fshia som grejade silvret. En vilt spurtande Emil Danielsson, Spårvägens FK, sprang om både Adhanom Abrha och David Nilsson och belönades med ett SM-brons med tiden 12.04.

Emil Danielsson svarade för en stark avslutning och grejade bronset. Foto: Deca Text&Bild

Adhanom kom på fjärdeplats med 12.07. Samma tid hade David som femma.

Resultat, herrar 4 000 meter: 

 Dela på Facebook