Ny guldglädje för Meraf

Nyheter  

Meraf Bahta, Hälle IF, vann sitt sjunde SM-guld i terränglöpning på lika många starter. Charlotta Fougberg gav henne en match hela vägen in i mål.

Meraf Bahta vann återigen terräng-SM på 4 000 meter. Foto: Deca Text&Bild

Meraf kom lite illa till i starten och fick svepa förbi stora delar av startfältet för att få kontakt med den absoluta täten. Till att börja med var det Hanna Lindholm, Huddinge AIS, som låg i tät. En av förhandsfavoriterna Sarah van der Wielen kom aldrig till start. Vid varvningen efter 2 000 meter var det en stor klunga som passerade. Meraf ökade farten på andra varvet och löpare efter löpare tvingades släppa.

Topptrion på damernas 4 000 meter. Meraf Bahta före tvåan Charlotta Fougberg och trean Lisa Havell. Foto: Deca Text&Bild

Charlotta Fougberg, Ullevi FK, gjorde allt för att inte släppa Merafs rygg. In på upploppet fick Meraf några meter tillgodo på Charlotta och kunde vinna SM-guldet med 13.48. En sekund före silvermedaljören Charlotta Fougberg. Bronset gick till Lisa Havell, Spårvägens FK, som kom starkt på slutet och noterades för 13.52. Linn Nilsson, Hälle IF, slutade på fjärdeplats med  12.55. Hemmalöparen Ida Nilsson, Högby IF, som sedan några år tillbaka ägnar sig åt utratrail, sprang i mål på femteplats med 14.02. Sara Christiansson, Sävedalens AIK, var offensiv i början och slutade på sjätteplats med 14.03.

Resultat, damer 4 000 meter:

 Dela på Facebook