Recension Reebok Floatride Run Fast

0
213

Ja då har jag samlat några mil för att kunna ge en hyfsat samlad bild av vad jag tycker, långtidsslitage mm återstår väl dock att se.

En del av mitt köpargument (för mig själv) var att Reeboks mellansula skulle ha liknande egenskaper som i Nike Vaporfly samt samma sköna dämpning, detta hade jag läst mig till i liknande recensioner på nätet. Detta visade sig vara skitsnack enligt mig, visst hälen är rätt skön och mjuk när man går men även om jag sliter skor på hälarna så är det mest mitten på foten som tar stryk vid fotnedsättningen och där känns den verkligen inte dämpad.

Jag skulle nästan gå så långt att säga att de känns lika dämpade i fram som mina gamla Saucony Type A som är ett par fartskor för kortare sträckor på ca 320 gram/paret.

Efter lite av besvikelsen har lagt sig ang. detta så har jag ändå börjat uppskatta dom, framförallt när det ska gå lite fortare då de är lätta och i brist på bättre ordval har fart i sig. En sak som dock är lite skum är att det känns som det är inbyggt stöd i ytterkant på sulorna från häl till mitten, blir väldigt tydligt när man byter från t.ex. Nike Zoom Fly. Det skapar inget obehag eller så och man glömmer det fort men ändå konstigt då jag aldrig upplevt något liknande.

Man gillar ju när det står Speed day eller Racing på sulorna så det man vet vad som komma skall.

Överdelen i lätt tyg tycker jag kanske är i sladdrigaste laget och skosnörerna lite tunna och vassa, hälgreppet är dock bra men framfoten rör sig lite mycket i tvära kurvor och liknande.

Det bästa med Floatridesen (cool amerikansk böjning) är dess yttersula, aldrig varit maken om bättre grepp, som om man har ett par nya inneskor och ett greppig gympahall. Blir skrikljud när man går i dom och greppet på bana är nästan som med spikskor.

De små dubbarna har hittills inte visat något synligt slitage och även om de ser lite känsliga ut tror jag de håller bättre än man tror.

En sån här sula på Vaporfly skulle jag inte tacka nej till.

Så för att summera lite kort, ska man ha en dämpad sko men styv överdel finns det bättre alternativ, vill man ha ett par greppiga, lätta skor med fartkänsla är dessa inte fel att slänga med i ekvationen. För egen del blir det nog ett par Pegasus som får ersätta dessa vilket nog passar mina krav för dessa Reebok bättre.

Totalbetyg: 2/5 Kipshoges

Har lyckats undvika det mesta av regn med dessa skor så de är fortfarande hyfsat fräscha men knappast länge till.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här