Fyra svenska guld i terräng-NM

0
    1053

Det blev svensk succé när Nordiska mästerskapen i terränglöpning avgjordes på hemmaplan i Tullinge i Stockholm.

David Nilsson, Högby IF, vann på söndagen sitt andra raka NM-guld i terränglöpning. Foto: Deca Text&Bild

På damernas nio kilometer, loppen sprangs på en utslagsgivande 1,5-kilometersbana vid Lida friluftsgård, tog Sverige hand om placeringarna ett, två och fyra. Guldet gick till Sara Christiansson med tiden 34.07. Silvret vanns av Charlotte Andersson med tiden 34.18. Bronset gick till norskan Mathilde Thiesen med  34.24. Fjärdeplatsen bärgade Sveriges Linnea Sennström med 34.38. Med placeringarna ett, två och fyra vann Sverige också lagguldet i damklassen i överlägsen stil.

Sara Christiansson, Sävedalens AIK, tog hem guldet i Nordiska mästerskapen i terränglöpning. Foto: Deca Text&Bild

I herrarnas lopp, som löptes över samma distans, visade David Nilsson vem som bestämde direkt och hade ledningen från start till mål. Guldtiden blev 29.11. Silvret blev norskt genom Björnar Lillefosse med 29.28. Bronsmedaljen gick till Sverige genom Oliver Löfqvist med 29.35. Även på fjärde- och femteplats blev det svenskt genom Linus Rosdal (29.37) och Max Peter Beijmer (29.39).

Med placeringarna etta, trea och fyra blev det en solklar svensk triumf även i herrklassen när det gäller lagguldet.

I juniorloppen blev det inga medaljer individuellt. Men i lagtävlingen vann Sverige silver på tjejsidan genom Nora Lundin, Julia Svennblad och Paulina Hultberg.

Samma sak i killarnas juniorlopp där det inte blev några topplaceringar individuellt. Men Jonathan Grahn, Albin Gezelius och Benjamin Classon klarade bronset för Sverige i lagtävlingen.