Glad motionär snabbaste dam i Östgötamaran

0
253

Damvinnaren Emmy Johansson trivdes i den blöta väderleken i Östgötamaran.

DSC_7075
Emmy Johansson första dam i mål i Östgötamaran. Foto: Mikael Grip

– Hellre sånt här väder än 20 grader varmt och sol. Det här är min smak, berättade Emmy, som deltog i motionsklassen men ändå blev snabbaste kvinnliga löpare med tiden 3.24,13.
Att de yttre betingelserna tilltalade Emmy märktes på hennes sluttid som var nytt personligt rekord med fem minuter i det sjunde maratonloppet.
– Ja, det känns skönt. Jag gick inte ut med någon speciell målsättning. Jag bara körde på och så fick det bli som det blev.
Hon har varit med i klubbar förut, men är just nu klubblös.
– Ja, jag får se om och vilken klubb det blir, sa Emmy som kallade sig själv för ”en glad motionär”.

DSC_6633
Andrea Trägårdh höll humöret uppe trots de lite bistra yttre förutsättningarna. Foto: Mikael Grip

Andrea Trägårdh, från Vreta Kloster, var på bra humör nästan hela vägen från Linköping till Norrköping och hade en tid strax över tre och en halv timme.
– Det här var det värsta jag har gjort. Men samtidigt var det riktigt roligt. Kul att det finns ett lopp mellan de två städerna, sa Andrea som bland annat lyssnade på Drängarna för att få inspiration.
Visst var det tydlig motionsprägel även på damsidan. Tvåa slutade Renée Berglund, Linköping, med 3.26,06 och trea Susanne Reiman, IK Akele, 3.29,30.
– Ganska kallt, men inte så mycket blåst. Att det var en del grusvägar visste jag inte om, det var en positiv överraskning, berättade Renée som hade laddat upp med korv och bröd inför kraftprovet.
– Ha, ha. Ja, vi renoverar köket så det har inte blivit mycket vanligt mat den senaste tiden, sa Renée.

Vissa löpare gjorde stor show av sin målgång, en del hjulade och en del slog en kullerbytta.

DSC_7189
Andreas Gustafsson slog en kullerbytta av glädje vid målgången. Foto: Mikael Grip

– Det gäller att bjuda på sig själv när det är så här mycket publik, menade Andreas Gustafsson efter en härlig kullerbytta på Nya Parken.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här