Göteborgs Jubileumslopp – Brain Athletics

0
74

  
Jubileumsloppet i Göteborg är ett nioårigt projekt som kommer att nå sin höjdpunkt när Göteborg firar 400 år 2021. Det många säkert inte känner till är också att loppet även är en del av stadens officiella jubileumsprogram. Distansen mäter 10 km och är ett elit- och motionärslopp som går längs hamnen i Göteborg och avslutas på Lindholmen.

Brain Athletics är ett samarbete mellan idrotten och hjärnforskningen och genom att vara medarrangör kan Brain Athletics stödja hjärnforskningen och samtidigt lyfta nya aspekter av forskningen, fysisk aktivitet och framförallt hur vi kan främja folkhälsan. Genom att anmäla sig till loppet så stödjer du även hjärnforskningen då 50 kr av varje anmälningsavgift går till just detta. Så inte bara främjar du din egen hälsa du stödjer även något fantastiskt bra.

Första året var jag med och sprang sträckan som bitvis är flack och lite jobbig strax innan man kommer upp på Älvsborgsbron men med en vacker utsikt över hamninloppet. Förra året åkte jag dessvärre på en rejäl förkylning som satte stopp för mitt deltagande vilket gjorde att jag fick min första DNS. In i det sista hade jag hoppet kvar att kunna starta men tillslut var jag tvungen att ta förnuftet tillfånga. Det blev istället att stå vid starten och peppa en utav våra IFK:are som sprang.

Tidigare år har jag fått möjligheten att lotta ut en startplats till denna fantastiska sträcka och så även i år. Loppet går av stapeln på lördagen den 12 september och för att vara med och tävla behöver du svara på följande: Vilka idrottsklubbar äger Brain Athletics? Maila ditt svar till: gissasvaret@outlook.com senast den 12 augusti. Skriv Jubileumsloppet i ämnesraden. Vinnaren meddelas via mail. Lycka till!  

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här