Grymma prestationer i Göteborg!

0
29

Charlotta & Jonas visade härlig form vid dagens Sylvesterlopp i Göteborg.

Spring var på plats på dagens Sylvesterlopp i Göteborg och fick se riktigt bra prestationer. Mest imponerande var Charlotta Fougberg som nu bara har sju veckor kvar till sin maratondebut i Sevilla. Charlotta krossade banrekordet med över 90 sekunder. Tränaren hade gett henne direktiv att ligga i 3:20 tempo, men  Samrawit Mengsteab från Hälle gick på hårt i början och att släppa iväg henne fanns inte:

Klockan visade 3,09 på de tre försa kilometerna, men det var bara att bita ihop säger Charlotta.

Till sist fick hon en liten lucka och kunde slappna av lite i sin löpning. Precis innan mål hör hon dock att Samrawit är på väg i kapp igen och fick spurta för att hålla sin första placering. En fantastisk prestation. Detta var Charlottas sista framträdande på hemmaplan innan maran, i morgon åker hon till Afrika och kommer vara där och träna fram till loppet i Sevilla. Maran blir Charlottas första och målbilden är sub 2:28 som är en inte officiell men ändå uttalad kvalgräns till nästa OS. Med den farten Charlotta visat i höst så tror Spring det finns möjligheter till det till och med blir lite snabbare. Vi önskar Charlotta lycka till.

Topp 10 i damklassen

I herrklassen var det lite katt och råtta lek första 4 km, ibland snabbt, ibland ganska medioker fart, men efter 4km så ökade  Jonas Leanderson farten och ingen kunde hänga på. Jonas som nu gjorde sitt andra millopp tänker fortsatt satsa på banlopp, men berättar att han har tittat lite avundsjukt på alla som kör stadslopp. Det verkade vara grymt kul och ger mer uppmärksamhet, säger Jonas.. Jonas prestation i Valencia med 28,41 är en av årets grymmaste prestationer, debutlopp och vinna ett så stort lopp på en riktigt kaxig tid. Jonas nästa mål är IEM i Glasgow.

Efter Jonas var det en fight mellan Musse, Ekwall och Staffan Ek. Precis innan målgång skulle man springa vänster för att nå målet, höger för att varva – där tog Ekwall och Musse höger, Staffan sprang rätt – Ekwall och Musse fick springa under en avspärrning för att koma rätt igen, en miss som förmodligen kostade Musse pallplatsen.

Topp 10 i herrklassen

Det fanns även Masterkass, löpare + 50 år. Damklassens segrare var inte oväntat Karin Schön, cirka 90 sekunder förre tvåan Maibritt Nilsson från Falkenberg.

Pallen i dam masterkassen

I herrklassen var Lerums Peter Helmroth i en klass för sig han segrade på fina 35,32. Cirka en minut efter var Johnny Jantunen som ni kunnat läsa om i Spring. Springs reporter var upp på tredje plats vid 7-8 km, men insåg att det skulle bli svårt att ta bild på pallen då så fick lugna ner sig, haha… Magnus Magnusson berättar att när han såg gubben från Spring komma så tänkte han – den jäklen ska jag inte ta stryk av :) 

Peter & Magnus från Lerum

Spring summerar ett härligt lopp, tufft väder – blåsigt och lite småregn, men ett grymt startfält, fantastiskt fint arrangemang och en god stämning.

Tufft väder eller bra hälkick?

Resultaten hittar ni här, tolkar att det är bruttotider: RESULTAT

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här