Häftig löparresa till Kilimanjaro Marathon

0
166

Alfred Shemweta har vunnit Stockholm Marathon två gånger och är en av Sveriges bästa långlöpare genom tiderna. Nu har du chansen att göra ditt livs resa tillsammans med Alfred till Tanzania och bland annat uppleva och delta i Kilimanjaro Marathon 2017.

20160303073714_Kili_Marathon_20167165
Starten för Kilimanjaro halv-och helmarathon går tidigt på morgonen när det ännu inte är så varmt.

Springlfa.se har pratat med David Lenefors, ägare till Africana Travel, som arrangerar det nya konceptet.

Du har rutin på resor till Afrika!

– Ja, det har jag. Jag har arbetat med resor till Östafrika sedan 2007. Jag har varit i Tanzania någonstans mellan 15 och 20 gånger och därutöver rest i Kenya, Uganda, Rwanda, Zimbabwe, Zambia, Botswana och Sydafrika.

Vad kan jag som förstagångsbesökare vänta mig av Tanzania?

– Som förstagångsbesökare kan besökare vänta sig ett vänligt mottagande. Ett av de ord på man först får höra är ”Karibu” vilket betyder välkommen. Tanzania är enormt välkomnande mot turister. Många resenärer kommer till Tanzania för safari och safariparkerna i Tanzania erbjuder en naturupplevelse som är världsunik med enorma mängder stora däggdjur. Landet verkar vi första anblick lite kaotiskt men ganska snart märker besökaren att det finns en ordning i kaoset och att Tanzania är ett säkert och vänligt land att resa i.

När sker resan och hur lång är den?

– Resan sker i februari 2017 och den är 10 dagar lång inklusive avresedag och hemkomstdag.

Vad kostar den?

– 29 990 kr per person i dubbelrum, men 27 990 kr för de som bokar resan senast 30 juni 2016.

AffePaSoldidanOriginal_14083111
Reseledaren Alfred Shemweta har bland annat två segrar i Stockholm Marathon på meritlistan.

Vad ingår?

– Internationellt flyg t.o.r. Stockholm/Arlanda-Kilimanjaro med Ethiopian Airlines. Samtliga idag kända skatter och avgifter ingår men flygskatter kan ändras fram tills att flygbiljetten är betald.

Träningsprogram för Kilimanjaro Marathon eller Kilimanjaro Halvmarathon framtaget av Alfred Shemweta specifikt för att träna inför detta lopp som är kraftigt kuperat och går på hög höjd i värme.

Tre gemensamma träningar i inför resan ledda av Alfred Shemweta. Startbevis till Kilimanjaro Marathon eller Kilimanjaro Halvmarathon. Träningarna kommer att genomföras i Stockholm under november och december 2016.

Tre nätter på Planet Lodge i Arusha. En natt på Angani Tented Lodge.

Tre nätter på Kilemakyaro Mountain Lodge.Svensk reseledare under hela resan. Reseledare är Alfred Shemweta.

Guidad vandring i byarna vid Mount Merus fot norr om Arusha, ”Culture walk”Guidad bush walk (safari till fots) i Arusha National Park

Två dagars safari till Ngorongorokratern och Lake Manyara inklusive guider, safarijeepar och alla parkavgifter

Samtliga måltider under resan (kostnad för dryck tillkommer vid vissa måltider)

Transfer från Kilimanjaro Airport till Planet Lodge vid ankomst

Transfer från Kilemakyaro Mountain Lodge till Kilimanjaro Airport vid hemresa

Transfer t.o.r. Kilemakyaro Mountain Lodge start/målområde för Kilimanjaro Marathon och Halvmarathon.

20160303073714_Kili_Marathon_20167007
Som deltagare i Kilimanjaro halv-eller helmarathon får du se fantastiska vyer.

Vilka djur har jag som deltagare chansen att få se?

– Mängder av stora afrikanska däggdjur bl.a. elefant, buffel, lejon, leopard, hyena, noshörning, gnu, zebra, impala, giraff, flodhäst, babian, flera olika sorters antiloper, och apor och en mängd olika sorters fåglar för att bara nämna några.

Det ingår också träning med Alfred Shemweta inför resan?

– Inför resan kommer vi i november och december att arrangera tre träningstillfällen med de som bokat resan. Träningarna planeras och leds av Alfred Shemweta. Syftet med dessa träningar är dels att ge de som ska resa en chans att träffas och träna ihop och på sätt förhöja reseupplevelsen genom att alla får en chans att lära känna de andra i gruppen men även att få tips och idéer och hur man kan förbereda sig inför Kilimanjaro Maraton eller halvmaraton. Alfred Shemweta kommer att ge tips specifikt för detta lopp som genomförs i värme, tidigt på dagen och på ganska hög höjd. Vidare kommer de som anmäler sig att få träningsprogram utarbetat av Alfred Shemweta för att de ska kunna förbereda sig inför loppet på bästa sätt.

Måste jag vara en duktig löpare för att åka med?

– Vi vänder oss inte specifikt till elitmotionärer utan alla är välkomna. För att klara av en utmaning som Kilimanjaro Maraton eller Halvmaraton bör du vara en ganska van löpare men det finns inga krav på specifika tider utan den som gjort en mara på under tre timmar är lika välkommen som den som springer på fem timmar. Träningsprogram kommer att var anpassade efter olika nivåer och beroende på deltagarnas ambitioner i loppet kommer Alfred Shemweta att springa halvmaran som hjälplöpare med ett specifikt tidsmål. Tidsmålet kommer sättas när vi känner gruppen och det kan komma att vara t.ex. 2:00, 2:05 eller 1:45. Vi vill att alla som älskar att springa och ser Kilimanjaro Maraton eller halvmaraton som en utmaning och en upplevelse ska känna sig välkomna.

20160303073722_Kili_Marathon_20169606

Finns det ett visst antal platser till resan?

– Ja, max 18 personer

Kan jag själv förlänga min resa med till exempel en veckas bad i Zanzibar, bergsklättring i Kilimanjaro eller safari i Serengeti?

– Ja, absolut. Vi hjälper gärna till att arrangera en safari, en Kilimanjarobestigning och/eller en vecka på Zanzibar.

Varför ska jag enligt dig åka med på den här resan?

– För upplevelsen och äventyret. För chansen att se ett fantastiskt land med safari och kultur. För att få springa ett spännande, väl arrangerat och för de mesta Européer annorlunda lopp. De flesta av deltagarna är Tanzanier och att få vara en del av detta lopp är att få vara en del av en riktig Tanzanisk folkfest. För att få dela denna upplevelse med en grupp likasinnade och för att springa, träna och resa tillsammans med en av Sveriges bästa långdistanslöpare någonsin, tillika en otroligt trevlig och ödmjuk man; Alfred Shemweta.

Mer information och anmälan till resan:

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här