Han med skor – nytt bloggnamn!

0
121

Ja tro det eller ej men namnet på bloggen blev något så märkligt som ”Han med skor”. Varför då och vad betyder detta undrar säkert ni? Ja så klart finns det en längre historia bakom detta som jag, på ett kort vis, ska återberätta. Det har till viss del att göra men vad jag valt att sysselsätta mig med men också så klart löpning. Jag har hitintills lyckats undvika att skriva någon längre utläggning om vad jag jobbar med och hur jag hamnade där men för att förstå namnet ”Han med skor” behöver vi ta en trip down memory lane till september 2012. En idé dök upp bestående av två ord. Helsingborg Marathon.

Foto: Den fantastiska Lisa wikstrand
Foto: Den fantastiska Lisa wikstrand

Under 2013, 2014 och 2015 har jag och min svåger haft den stora äran att bli intervjuade om och även få komma ut och hålla fler än 50 föredrag om Helsingborg Marathon, entreprenörskap, att gå från idé till verklighet, om att arrangera ett av Nordens största maraton och att framgångsrikt använda sociala medier. Och just det, lite om löpning också. Hela historien brukar ta runt 60min att berätta men det innefattar inte alla sjuka, galna, roliga och smärtfulla saker som hänt. Jag lovar att hela denna berättelse ska se dagens ljus vid tillfälle men idag håller vi oss till anledningen till bloggnamnet. När idén om att starta ett maraton i Helsingborg dök upp så hände en rad saker.

1. Vi bestämde oss för att hålla det hemligt tills vi visste exakt vad det innebar att starta en sådan här sak. Vi kände omgående att vi var något fantastiskt på spåret.

2. Vi gick in i en bubbla där all vår lediga tid gick till detta projekt. Vi gick in i ”maratonbubblan”

3. Vi insåg efter ett tag att vi behövde få utlopp för allt vi gjorde på vår fritid kring vårt hemliga projekt som vi inte berättade för ens våra vänner och familj.

I januari 2013 hade fler saker hänt och det hade gått snabbt. Vi hade fått grönt ljus av Helsingborgs stad att köra vidare med projektet och fått backning för idén. Helt fantastiskt! Vem berättar vi detta för? Ingen. Vi hade bestämt oss för att utannonsera med stora trumman den 25 april 2013 genom en presskonferens i Helsingborg Arena. Detta innebar att vi skulle hålla locket på fram tills dess eftersom vi ville ha allt på plats gällande godkännande av bansträckning och datum innan vi berättade om idén. Så hur skulle vi få utlopp för allt vi gjorde utan att berätta för någon? Enkelt, Instagram.

VSEM1

Ännu en briljant idé kläcktes. Låt oss starta ett anonymt instagramkonto som vi kallar för ”Vi startar ett marathon!” där vi lägger ut kryptiska bilder med en nedräkning mot den 25 april om att Sverige ska få ett nytt maraton. Sen berättar vi inte var, när det går av stapeln eller vem det är som startat det. Vi visste vid det laget inte riktigt vad vi satte i rullning. Men även här ska jag låta bli att gå in på detaljer. För er som är nyfikna på hur detta såg ut så kan ni gå in på Helsingborg Marathons instagram och gå längst ner bland bilderna så kan ni följa hela denna ”kampanj”. Vi döpte nämligen om kontot efter presskonferensen från ”Vi startar ett marathon” till ”Helsingborg Marathon”. Och nu till ”Han med skor”.

Efter ett tag blev kontot rätt populärt och följare strömmade till. Detta ledde till att vi även startade en blogg (som vi inte stängde ner efter presskonferensen utan ligger kvar) där vi mer utförligt berättade om olika saker kring detta. Även här kan ni gå in och kika på hela historien om ni är nyfikna. Vi behövde alias för oss själva när vi skulle lägga ut bilder på instagram och poster på bloggen. Vi kunde inte kalla oss ”Simon” och ”Andreas” för då skulle någon kunnat lista ut vilka vi var. Bilderna vi la ut var mest på våra fötter när vi sprang och det var här som uppenbarelsen kom. Andreas är barfotalöpare (HELT barfota) och jag springer med skor. Så svaret vad vi skulle kalla oss blev helt plötsligt väldigt enkelt. ”Han med skor” och ”Han utan skor”. Nailed it.

Snabbspolar vi framåt i tiden till idag så jobbar jag och Andreas heltid med Helsingborg Marathon och olika former av aktiviteter och tjänster kring löpning. Vi har inga ”titlar” men har behållit våra alias. Så om ni exempelvis kikar in på min Linkedinprofil, får svar på ett mail ni skickar till mig (simon@hbgm.se) eller får ett av mina visitkort så kommer ni att se att min signatur säger. Just det, ”Han med skor”.

Han med skor och han utan skor, oktober 2012
Han med skor och han utan skor, oktober 2012

En lång utläggning, som skulle vara kort, om var namnet till bloggen kommer ifrån. Med detta vill jag gratulera min gamla kollega Helena Brundin som föreslog just detta namn till bloggen för en vunnen lunch!

Jag vill även passa på att säga tack till alla ni andra som läser bloggen, detta har givit mig mycket energi och motivation till att fortsätta dela min berättelse och syn på löpning, passion och inspiration i vardagen.

/ Han med skor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här