Häng med på löparäventyr och träning i Marrakech

  0
  114

  Spring Marrakech erbjuder en träningsresa med professionella tränare i härliga miljöer.

  Tränaren Frida Södermark tillsammans med Daniel Ekholm i Atlasbergen.

  – Vi erbjuder en veckas träning, umgänge och roliga äventyr i ett skönt klimat, säger Frida Södermark, som är en av ledarna och tränarna som ni träffar på plats i Marocko.

  De andra tränarna är BG Nilensjö, känd från Magasin Spring, samt David Pantzare som också han har lång erfarenhet som tränare. Även Mikael Grip är med och styr upp det mesta i bakgrunden när det gäller utflykter och träningar.

  Resan äger rum mellan 25 januari och 1 februari 2020 och vi bor på hotell El Andalous i stadsdelen Hivernage. Den 26 januari avgörs Marrakech halv-och helmarathon. Startplats ingår i resans pris, men är förstås inget måste.

  Vårt hotell ligger 150-200 meter från start-och målområdet. Vilket är mycket praktiskt, speciellt efter målgång.

  Running with Camels.

  Vi erbjuder minst två ledarledda pass varje dag (se under fliken träning på resans hemsida hur det såg ut förra gången). En dag åker vi till Atlasbergen och springer bland snöklädda bergstoppar, för att på eftermiddagen kunna koppla av i solen vid poolen på hotellet.

  – Turen till Atlas har vi utvecklat från år till år. Numera är vi indelade i olika grupper där den mest avancerade har som mål att nå Toubkal, Nordafrikas högsta topp, på en dag. Medan andra väljer en kortare tur och en längre stund på en bergsterass i solen. Vi anlitar väldigt duktiga guider som vi har knutit starka band till under årens lopp, berättar Frida Södermark.

  Nu har du chans att hänga på Frida Södermark i Atlasbergen.

  I resans pris ingår halvpension på vårt hotell, med riktigt serviceinriktad personal som gärna hämtar lite extra frukt till bordet, eller vad som önskas.

  Frida om träningslägret i den mytomspunna staden Marrakech.

  – När jag åker på träningsläger är upplevelserna i fokus – och ett äventyr med bra träning får man verkligen i Marrakech, poängterar hon.

  Frida älskar att springa på nya platser men återkommer gärna till Marrakech.

  – Det finns något nytt att upptäcka på varje runda.

  Lite styrketräning med kroppen vid hotellets poolområde.

  Hon kommer ta er med på morgonjoggar i de vindlande gränderna när marknadsplatsen knappt har öppnat och distanspass utanför turiststråken.

  – Förra året uppfann jag turen ”Marrakech tre toppar” innehållande äventyr och spektakulär utsikt. Den blir det igen. Sedan får jag se vad nytt vi hittar på.

  Så häng med och träna i olivlundar, på friidrottsbanor, i Atlasbergen och delta i Marrakech halv-eller helmarathon.

  Morgonjogg med utsikt.

  Mikael är en van resenär till Marocko och Marrakech och kan ge många tips för att få ut så mycket som möjligt av resan. En dag tar han med de som vill till en Hamam med efterföljande massage, som han tycker är ett måste när man besöker Marrakech.

  – Jag har varit i Marrakech cirka 20 gånger och blir lika lycklig varje gång. Här finns allt, det gamla mixas med det nya. Och tänk att springa i shorts mitt i den svenska vintern och se den blodröda solen gå ned. Jag ser redan fram emot det varierade träningsupplägget, säger Mikael Grip.

  Både Frida och BG kommer att hålla varsin inspirationsföreläsning som kommer att räcka hela 2020 och lite till.

  Coach BG visar vägen till snabbare tider.
  Skön vila för benen vid poolen på hotellet.

  Mycket mer information och bokning på: www.springmarrakech.se

  Resan passar alla kategorier av löpare.

  Som medlem i Springklubben får du 500 kronor i rabatt på resans pris.

  Varmt välkomna!

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här