Het spurt i soliga Kistaloppet

0
426

Malin Liljestedt har haft sin bästa säsong någonsin på 10 000 meter. I Kistaloppet slutade hon på tredjeplats på just den distansen, inte långt efter de spurtkämpande etiopiskorna.

_dsc4988
Hård, hård spurtstrid där de båda etiopiskorna sprang i mål med tiden 35.06. Alemi Tsegaye Degefa, till vänster, dömdes som vinnare. Foto: Mikael Grip

– Jag såg dem hela tiden. Men jag hade inte riktigt kraften idag att komma ikapp, konstaterade Malin i solskenet på Jan Stenbecks torg i Kista centrum.

Det blev en het spurtstrid mellan de två etiopiskorna Alemi Tsegaye Degefa och Boneshi Tamene. Två namn som inte synts till i resultatlistorna i Sverige tidigare i sommar. Alemi hade lite extra vilja de sista meterna och kunde vinna med tiden 35.06 på samma tid som tvåan Boneshi. Alemi har ett personligt rekord på 33.22 och Boneshi har 33.44.

Malin Liljestedt kom i mål som trea med 35.32.

– Jag får vara nöjd. Jag jobbade till åtta igår kväll och kanske inte hade fullt fokus på det här loppet.

_dsc4999
Malin Liljestedt slutade trea i Kistaloppet och var bara 26 sekunder bakom de två etiopiskorna. Foto: Mikael Grip

Den 36-åriga Spårvägenlöparen har haft sin bästa säsong någonsin på 10 000 meter. Ett efterlängtat SM-guld följdes av en fin insats i Finnkampen med nya personliga rekordet 33.56,95.

– Nu är jag rätt sugen på en halvmara någon gång i vinter. Det skulle vara riktigt roligt, sa Malin.

_dsc5035
Charlotte Karlsson i mål på 37.47 tillsammans med Pär Arvered. Foto: Mikael Grip

Fyra slutade Charlotte Karlsson, Hässelby SK, med 37.47 och femma Erica Lech, Örebro AIK, med 38.39.

Löparna trivdes på den omväxlande tiokilometersbanan som bland annat löps genom gallerian i Kista. Löparvädret var också gynnsamt, det var många som passade på att njuta av solen, inte minst efter loppet.

– Jag har varit med alla sju åren. Det är ett av de bästa loppen under hela året. Kanske det allra bästa, berättade Måns Kämpe som myste i solen med flickvännen Yuliya Maslyn.

_dsc4784
Ömsesidig belöning efter Kistaloppet. Yuliya Maslyn och Måns Kämpe trivdes innan, under och efter loppet. Foto: Mikael Grip

Vad är det som gör Kistaloppet så bra?

– Att bansträckningen är så omväxlande. Dessutom är jag uppväxt här så det betyder en hel del, sa Måns med ett leende.

Vinnaren av Kistaloppet Alemi Tsegaye Degefa har en av huvudrollerna i filmen Town of Runners. Se trailern här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här