Högintressant svensk maratonsöndag

  0
  73

  Det väntar en spännande maratonsöndag, med många högintressanta svenska starter.

  David och Ida Nilsson gör gemensam sak i Hamburg Marathon. Kan båda klara VM-kvalgränserna 2.16 respektive 2.36. Arkivbild: Deca Text&Bild

  London Marathon har ett galet elitfält, där nationalidolen Mo Farah med 2.05.11 ”bara” har det åttonde snabbaste personliga rekordet. Kan någon utmana världsrekordhållaren Eliud Kipchoge? Även på damsidan är det stenhård konkurrens med nio damer under 2.22.

  Den regerande svenska mästarinnan i maratonlöpning, Mikaela Larsson, Spårvägens FK, siktar på sub 2.30 i London. Vilket skulle innebära nytt personligt rekord med fem minuter och långt under VM-kvalgränsen 2.36. Mikaela har valt att starta i masstarten eftersom elitfältet kommer dra iväg i för hög hastighet, vilket skulle göra att Mikaela inte skulle få några bra ryggar eller bra klunga att springa i.

  Mikaela Larsson siktar på sub 2.30 i London Marathon. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Det avgörs också maratonlopp i Hamburg, Düsseldorf, Zúrich, Madrid och Antwerpen under söndagen.

  I Hamburg startar syskonen David och Ida Nilsson, Högby IF. Ida som har haft en lysande ”andra” karriär som ultralöpare gör nu en allvarlig satsning på de 42 195 meterna. Det är ingen hemlighet att det är VM-kvalgränsen 2.36 som är målsättningen. Samma målsättning lär David ha som i sådana fall ska under 2.16.

  Läs gärna Oliver Wykmans intervju med Ida Nilsson inför debuten på maratondistansen:

  Även Abraham Abraha, Eskilstuna FI, gör en intressant start i Hamburg. För några år sedan var han med och satte fart i täten på Stockholm Marathon, men tvingades till sist bryta den satsningen.

  Hanna Lindholm har siktet inställt på sub 2.30 i Hamburg Marathon. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Hanna Lindholm, Huddinge AIS, gjorde sin första tävlingsmara i Hamburg 2014. Då sänkte hon sitt personliga rekord från 4.10.59 till 2.45.42. I Valencia Marathon i december förra året slog hon till med 2.30.35. En gissning är att sub 2.30 är en rimlig målsättning den här gången. Även Johanna Bäcklund, Runacademy IF, står på startlinjen i Hamburg denna superspännande maratonsöndag.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här