Höstmilen jubilerar!

0
404

Sista söndagen i oktober är det dags för det klassiska motionsloppet Höstmilen. Loppet fortsätter fira att det är 50 år sedan första loppet genomfördes.

Höstmilen som går mellan Sörsjön och Lillsjön norr om Norrköping startade redan 1971 och är ett av Sveriges äldsta motionslopp.

-Det känns väldigt roligt att vi kan genomföra Höstmilen utan begränsningar i år, säger tävlingsledaren Johan Malm. Förra året var antalet deltagare begränsat och vi hade inte någon publik närvarande. Vi kunde inte heller göra ett jubileums-lopp på det sätt som vi hade önskat, så därför fortsätter vi fira Höstmilen 50 år i år.

Extra roligt är att Emil Millán passar på att ställa upp i Höstmilen, när han är hemma från Kenya för att springa terräng-SM där han tog två medaljer och terräng-EM. Emil är uppvuxen med Lilla Höstmilen och var en van segrare där. Det blir däremot första gången han ställer upp i seniorklassen. Det ska bli intressant att se om han går för fullt för att jaga förra årets suveräna banrekord, som kneps av Otto Kingstedt, fortsätter tävlingsledare Johan Malm.

Förutom den klassiska banan på 10.6 kilometer går det att springa Höstfemman vid Lillsjön. Lilla Höstmilen för barnen är tillbaka och även Skolkampen. Skolkampen innebär att alla som representerar sin klass i skoltävlingen för flest startande kan vinna en lägervistelse för hela klassen. Det går även att delta i Lagkampen eller Företagskampen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här