Magiskt svenskt rekord av Sarah!

  0
  454

  Kl.09:51 hade precis första starten på terräng SM i Höganäs gått, jag är på väg tillbaka och telefonen brummar som vanligt denna helg. Jag har medvetet knappt tittat på den, men fick en känsla att detta kan vara viktigt…. En skärmdump från Valencia fick mig att för en kort stund helt glömma bort SM tävlingarna som jag rattar.

  Magiskt SMS

  1.08.19 blir den officiella tiden, 32.29 på första milen och 32.21 på andra milen. Ett magiskt lopp. Jag har följt Sarah i över 15 år på olika lopp i Skåne, hon har tagit steg efter steg, fått något bakslag men nu gör hon enligt mig sin största prestation någonsin. Hon var första svenska tjej under 1.10 när hon 2017 sprang på 1.09.59. Ifjol satte hon svenskt rekord igen med 1.09.52 i Dresden. I dag i Valencia blev det alltså över en och halv minut snabbare och en internationell topptid.

  Sarah efter rekordloppet i Dresden. Foto:privat

  Valencia har blivit en favoritstad för många svenskar, Sarah är nog ytterligare en som är beredd att hålla med då hon för bara några veckor sedan satte nytt svenskt rekord på 10 km landsväg i Valencia, då 31.26. Och väldigt intressant är naturligtvis att Sarah ska snart springa i Valencia igen, det blir nämligen maratondebut där den 5 december. Hennes tid idag tyder på att det kan gå riktigt fort den 5 december, även om en maratondebut är bland det svåraste som finns är det mycket som pekar på att det kan bli det tredje svenska rekordet i Valencia i höst…

  Valencia är omtyckt av många, ifjol satte Kibiwott Kandie nytt världsrekord när han sprang på 57.32, idag fick man årets snabbaste halvmara i världen genom Abel Kipchumba som vann med tiden 58.07. Men, man fick också ännu ett världsrekord då Etiopiskan Letesenbet Gidey korsade mållinjen på ofattbara 1.02.52, en förbättring av det tidigare världsrekordet med hela 70 sekunder.

  Nytt världsrekord

  Dags att boka flyg?

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här