Hyrox Stockholm

4
360

Hyrox stockholm

I lördags sprang jag mitt andra Hyrox race. Från att kört i klassen open woman i Manchester till Pro women Stockholm vilket betyder att man steppar upp rejält i vikter på styrke-stationerna.

Hyrox

1km löpning

1000m stakmaskin

1km löpning

50m släde puch. Pro woman152kg/ Open w 105kg

1km run

50m släde pull. Pro w 105kg/ Open w 75kg

1km run

80m burpee brodjump

1km run

1000m roddmaskin

1km run

200m farmers carry. Pro w 24kg /Open 16kg

1km run

100m utfallsteg. Pro 20kg/ Open 10kg

100wallballs Pro 6kg/ Open 75st wallball med 4kg

Innan jag går in på själva racet vill jag berätta om hur träningen gått veckorna innan.

Det har varit slitigt att träna hyrox med all den benträning det krävs och samtidigt jobba fysiskt utomhus om dagarna som arborist. 

Återhämtningen har blivit lidande trots planering och mindre mängdträning.

För att orka träna har jag fått lägga passen kl 5.00 på morgonen och gå i säng kl 20.00 för att hinna återhämta mig. På helgerna har jag försökt lägga in tuffare pass men insett att jag behövt mer återhämtning även på helgerna.  Ibland glimtar jag en riktigt bra form men ofta är jag rejält segstartad och passen går på auto.

10 dagar innan Hyrox fick jag överansträngning i båda låren. Det var som två upp- pumpade  sega gummiband och framsida lår låste sig o var som bubbelplast. 

Jag fick dra ner rejält på träningen och kom hem efter jobbet med extrem trötthet i låren att jag inte ville gå eller stå en sekund till.

Jag har ändå lyckats komma i bra form men kroppen är helt klart sliten och hade behövt mer återhämtning mellan jobb och träning. Fram till tävlingsdagen var benen stela och knakiga men jag prioriterade bort dom tankarna för jag kunde inte låta det ta min energi innan race.

Planen var att äntligen få mäta sig mot de 2 bästa i världen som skulle vara där.  Men några dagar innan fick jag reda på att de skulle köra tillsammans i lag-klassen och inte i Pro klassen där man tävlar var för sig. Det gjorde mig besviken. Hade sett fram emot att få tävla mot dom. 

Racet

kom iväg direkt med en 50-60m ledning på först löpdelen. Stakmaskinen är något jag känner mig trygg med och körde i 1.58s/500m och kunde samtidigt återhämta mig till nästa löpsträcka.

In till 152kg släden så var det stor skillnad från träning. Deras matta är betydligt tyngre så släden drog sämre och det blev en rejäl utmaning. Jag kunde ändå hålla släden drivande de 50m. De största besväret var att mina svettiga armar halkade på stängerna som jag drog med. Det gjorde att jag inte fick nått bra grepp på halkade ner och fram på släden, vilket störde mig. Tidsmässigt gick släden snabbt men var betydligt tyngre än jag förväntat mig.

Löpningen blev som återhämtning efter denna station.

In på släde pull 105kg. 

Här har man en ruta man måste hålla sig inom och jag råkade stega utanför den och fick en varning av domaren. 

Jag hade glömt hinken med kalk som stor 50m ifrån min station. Mitt grepp runt repet förlorades snabbt.

 Det var tjocka syntet rep som man inte får bra grepp kring. Efter 25m tog jag beslutet att springa o hämta kalken. Händerna var slut, kom då på tekniken att vira repet runt min arm för att sedan dra då gick det lättare men tidsmässigt var det redan för långsamt för att vara bra.

Det här stationen är jag missnöjd med. Jag skulle tagit det lugnare för att slippa syra och stumma armar och jag borde haft kalk på händerna. 

Släden var tung och jag blev stressad av alla skrik från domare och funktionärer. Det måste jag lära mig stänga av. Tappar helt fokus när jag hör vad någon säger till mig.

Efter 4 löpdelen kom Burpee broadjump. En station jag kände mig pigg inför. 

Jag blev stoppad av domaren 3 gånger och hon höll fast mig några sekunder för att skrika mig i örat. Jag gjorde tydligen ett litet mini skutt innan jag hoppade iväg. Så det slutade med att jag fick göra övningen extremt tydligt och långsamt för att jag inte skulle få varningar. 

Nu lärde jag mig reglerna och tekniken, så här finns tid att plocka. 

Jag är i stor ledning och när jag springer in till Roddmaskinen har jag en ledning på 4minuter vilket är lite väl mycket eftersom det är bra och erfarna  löpare med i loppet. Jag höll 2min/500m och denna station var återhämtning.

 Det visade sig sen att jag missat ett varv på löpdelen innan rodden (ett varv tog ca 80s). och fick 5min tilläggstid. Jag tyckte jag hade stenkoll men jag tappade fokus där och missade ett varv. 

Så här i efterhand så tycker jag att det borde finnas funktionärer som vinkar in en när man kört sina varv för det har tydligt hänt rätt ofta att eliten har missat eller sprungit ett extra varv.

Detta misstag skulle leda till att jag inte vann loppet utan slutade 2a med 1minut marginal… Detta fick jag reda på efter målgång.

Efter rodden hade jag sagt att nu börjar loppet på riktigt, men något fick mig att hålla igen. Det var både 100utfallsteg  och 100wallballs kvar och jag visste hur mina lår inte var som dom brukar så jag var rädd för att vägga eller bli mer skadad. Jag var också i stor ledning och började bli bekväm. Ingen hotade mig.

Farmerswalk gick galant men utfallstegen gick långsamt och jag var rädd för hur kroppen skulle svara efter 200m utfallsteg med 20kg. 

Till wallball var jag opepp men jag hade klarat 100wallball unbroken flera gånger på träningen så kanske skulle jag hitta fokus här.

Jag hamnade fel och fick hyrox petigaste domare. Wallball planket skakade och kändes högt. Domaren och flera funktionärer stod nära och skrek på mig som en dårar och jag var helt blurrig. Mitt fokus var inte där,

 Jag hade trötta lår och dåligt självförtroende när domaren noreppade över 20kast som jag fick göra om.

Kom i mål helt tom och låg. Kroppen var urtömd och besvikelsen när jag inte fick vinna fick mig att blurra bort i apati. Jag må va en jävla maskin men jag gör det här för endast min egna skull. Jag älskar utmaningen och resultaten på vad mig kropp kan, så det gick fort att vända tomheten till att rycka på axlarna och börja studera det grymma jobbet jag gjort.

Jag må inte vara den starkaste med mina 53kg men dom här musklerna kan verkligen ta i och det är så enkelt att bara köra o köra och blir så jävla trött ;) !

Nästa lopp blir om 7 veckor i Malmö men tills dess måste mina lår återhämta sig och jag måste fokusera ännu mer på vila. Sen ska ja ta ledigt från hård träning på obestämd tid

Promenader och lite chins får de närmaste 3 veckorna bestå av tills kroppen är pigg och återhämtad igen =)

Ser fram emot såga träd och vara ute i vårvärmen nu =)

Föregående artikelIngen hangover i Hannover
Nästa artikelSamuel Tsegay satte nytt svenskt rekord
Rasta runner Namn: Yoie Bohlin. Född: 1990. Bor: Åre. Klubb: Hässelby SK. Meriter: De har jag glömt. Personliga rekord: Lidingöloppet 1.59,52. 5000m 16.52, 10 000m 35.05, 21km 1.18 Roligaste löparminne: När man upptäcker alla möjligheter som vältränad och modig löpare gör varje vecka och att få hjälpa andra att uppleva samma gränslöshet Vill med löpningen: Ta den med mig överallt hela livet

4 KOMMENTARER

  1. Bra gjort. Varför noreppar de wallball? Den ska väl upp och nudda plattan eller är det fler regler? Har förstått att tilldelningen av domare ibland kan göra flera minuter på prestationen :)

    • Wallballs ska du gå ner i en djup knäböj o nudda i mitten av plattan.
      Jag gick tydligen inte så djupt o träffa inte helt i mitten på plattan. Men det var väldigt petiga 😄😅

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här