Ida Nilsson vann ultralopp i USA

  1
  22

  Ida Nilsson, Högby IF, vann på lördagen The North Face Endurance Challenge 50 Mile Championships.

  dsc_9370
  Ida Nilsson vann ett ultralopp över 80 kilometer i USA. Arkivbild: Mikael Grip

  Tävlingen avgjordes i Kalifornien, USA, och Ida Nilsson avverkade de 80,46 kilometerna på precis under sju timmar, 6.59.55. En snittfart på fem minuter och 13 sekunder per kilometer.

  Magdalena Boulet sprang in som tvåa, sju minuter bakom Ida Nilsson. Ruth Croft kom trea, 21 minuter bakom. Löparna i The North Face Endurance Challenge springer stora delar med en vacker utsikt över Stilla Havet.

  Ida Nilsson berättar själv om loppet:

  – Vi låg tillsammans en grupp första tio miles, sedan var Magdalena Boulet och jag tillsammans tio kilometer innan hon sprang ifrån mig. Jag tror jag var cirka tre minuter efter som mest. Vid 45 kilometer var jag även ifattsprungen av slutliga trean Ruth Croft. Men sedan började jag ta ifatt igen och var i ledningen vid 55 kilometer, sedan höll jag hela vägen in i mål.

  Inräknat herrarna kom Ida på 18:e plats. Zachary Miller vann herrklassen med 5.56.03.

  Segern för Ida innebar en prischeck på 10 000 dollar, vilket blir cirka 92 000 svenska kronor.

  – Nu överlever jag vintern, säger Ida som med framgång också tävlar i skidalpinism där hennes stora mål är VM i Italien i slutet av februari och början av mars.

  1 KOMMENTAR

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här