Ingen toppkänsla – ändå vinst för kung Abraham

0
102

Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, kände sig inte riktigt på topp. Ändå kunde han vinna Mio Halvmaran Linköping nästan som han ville.

Abraham Adhanom sprang ifrån Johan Fagerberg på andra halvan av halvmaran i Linköping och kunde vinna en övertygande seger. Foto: magnusmedia.se

– Ha, ha. Kanske inte riktigt. Jag tyckte loppet gick bra. Men jag är lite förkyld och har en skada i benet så jag var inte på topp idag, sammanfattade den löpstarke 41-åringen med mängder med SM-guld-och medaljer på meritlistan.

Han gillade banan i Linköping.

– Ja, jag vann här även för två år sedan. Det är inte så mycket backar, det är bra, sa Abraham som vann loppet med tiden 1.06.28.

Johan Fagerberg, IF Tjalve Norrköping, har gått fram mycket den här säsongen, men kunde inte försvara sin seger från 2017. Kung Abraham var alltför stark. Foto: magnusmedia.nu

Tvåa slutade Johan Fagerberg, Tjalve IF Norrköping, med 1.09.07. Tredjeplatsen tog Marcus Åberg, Hässelby SK, hand om med 1.10.51.

Johan Rosenqvist i mål i sitt livs blott andra halvmara. Foto: magnusmedia.nu

Johan Rosenqvist, från Linköping, springer några gånger i veckan och var inte rädd för att ställa sig på startlinjen och genomföra de 21 097,5 meterna.

– Nej, men det kändes okej. Jag springer inte så fort, tiden blev 2.11 tror jag. Den enda halvmaran jag sprungit förutom den här är Stockholms halvmara och. Jag brukar vara ute och springa två-tre gånger i veckan, berättade Johan.

IK Akeles vann herrklassen i stafetten med 1.16.29 och IK. Nocout.se vann mixedklassen med 1.17.18.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här