Inget OS för Mikael Ekvall

  0
  70

  Ett mycket bra lopp på EM räckte inte för Mikael Ekvall. SOK valde att inte ta ut Mikael till OS i Rio.

  Mikael Ekvall ASN1809
  Mikael Ekvall har varit inställd på OS hela säsongen, men blev inte uttagen. Arkivbild: Deca Text&Bild

  I oktober förra året gjorde Mikael 2.12.07 i Frankfurt. Endast sju sekunder från Sveriges olympiska kommittés nomineringsgräns. En tid som är betydligt tuffare än de 2.17 som internationella friidrottsförbundet satt upp.

  Strömstadlöparen hade EM i halvmaraton i söndags som sin sista chans att beveka SOK. Mikael sprang riktigt bra och noterade 1.04.28 vilket räckte till en meriterande 14:e plats. Det svenska laget sprang in på en stark femteplats, bara 22 sekunder från bronset.

  Men Mikael fick alltså nobben från SOK. Andra aktiva som Susanna Kallur och Lovisa Lindh som inte klarat nomineringsgränsen fick idag klartecken att åka till OS.

  – Att inte Mikael Ekvall blev uttagen beror på att SOK hade önskat att han låg högre upp på världsrankningen. Dessutom ligger det honom i fatet att han inte gjorde en mara i våras som SOK ville. Mikael har bara gjort en mara, säger förbundskapten Karin Torneklint.

  Till Radiosporten säger en besviken Mikael Ekvall:

   – Det är bara idiotiskt. De har dåliga uttagningsregler. Topp-åtta, det är bara idiotiskt. Det finns inga argument som stärker att vi ska få fler idrottsutövare i Sverige eller få större medaljchanser av topp 8-nomineringar. Det finns ingen argumentation eller ingenting som stärker det, säger han.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här