Inne med sex kilometer

  0
  78

  Sex kilometer har varit grejen i början av den här veckan. Dels i Karhu Run i Västervik, men också i Wallanderloppet i Ystad.

  DSC_0733
  Henrik Orre vann på tisdagskvällen Wallanderloppet i Ystad. Arkivbild: Mikael Grip

  Sex kilometer är ingen vanlig distans i tävlingssammanhang i stadslopp. Det brukar oftast röra sig om fem eller tio kilometer.
  I måndagskväll avgjordes Karhu Run med den något udda distansen 6 253 meter för att vara exakt. Där har arrangören mätt upp en bana som man ville ha och kört efter det.
  – Det kunde lika gärna ha blivit 7 455 meter eller vad som helst. Nu blev det 6 253 meter, hälsade speakern med glatt humör.
  Loppet var riktigt bra ordnat, med mer publik än löpare. I alla fall var känslan så när loppet drog fram genom stadskärnan till ett öronbedövande dån från publiken. Häftigt!
  Karhu Run är ett lopp som är värt ett betydligt bättre öde, deltagarmässigt. Arrangören pratade om cirka 1 000 anmälda löpare inklusive barnklasserna. I dam och herrklasserna var det cirka 600 löpare i mål.
  Herrklassen vanns i säker stil av pånyttfödde Oskar Danielson, GoIF Tjalve, med 19.38. Oskar har ökat träningsdosen med cirka tre mil i veckan i år och det syns också på resultaten.
  Martin Holm, FK Studenterna, slutade tvåa med 20 minuter blankt och Anton Rehn, Högby IF, trea med 20.05.

  lmp20150307_DSC4291
  Josefine Antonsson segrade i Karhu Run. Foto: Asics

  Josefine Antonsson, Vimmerby SK, tog hem segern i damklassen med 23.04 närmast före Hanna Michaelsson, Hässelby SK, med 23.34.
  På tisdagskvällen var det dags för Wallanderloppet i Ystad. Loppet förstås döpt efter den populära kriminalkommissarien från den skånska staden.
  Här tog Björnstorps IF en bejublad dubbelseger. Henrik Orre, vann för andra gången herrklassen. Den här gången med tiden 18.41. Tvåa slutade David Hartman, IS Göta, med 19.26 och trea Daniel Ekholm, IS Göta, med 19.31. Linnea Skogh, var snabbast i damklassen med 22.01. Marina Stoltz, Heleneholms IF, som leder kampen om Sveriges bästa millöpare följde upp segern i Strömstadmilen i lördags genom att komma tvåa i Wallanderloppet med 22.12.
  Av tiderna att döma så var nog Wallanderloppet rätt exakt 6 000 meter, eller kanske till och med något kortare. Wallanderloppet drog cirka 500 anmälda löpare.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här