Hem Aktuellt Intervju med Bert Pohlak

Intervju med Bert Pohlak

0

För en vecka sedan gick IVSM av stapeln och en av alla duktiga veteraner som tävlade var Bert Pohlak som gjorde ett väldigt framgångsrikt SM. Vi tog kontakt för att höra om loppen samt de framsteg han gjort.

 

Bert högst upp på pallen, tvåa Karl Dannestam, trea Jimmy Iby. Foto: Håkan Svedberg

 Hej Bert!

Under helgens veteran-SM inomhus blev det flertalet medaljer, stort grattis till det. Berätta om loppen.

Tack så mycket! 3000m och 1500m gick ändå ganska planenligt och resultaten var väl i princip enligt förväntan. 3000m har jag sprungit vid flera tävlingar innan och visste ungefär var jag stod gentemot konkurrenterna. Sedan kan allting hända när det är tävling. Så det var riktigt skönt att jag kunde prestera när det gällde som mest.

Överraskad själv över resultaten?

800m var dock den stora positiva överraskningen för mig.  Gjorde debut på distansen och jag hade svårt att sätta några mål. Satte ändå ett tidsmål tillslut, under 2:10 ska jag springa.

Lyckades från start hålla mig fast i rygg på storfavoriten Karl Dannestam och i sista kurvan hade jag ben kvar för att spurta om och sedan var det bara att ge allt man hade!

När tidstavlan visade 2:06:00 så insåg att jag hade gjort ett bra lopp i dubbel bemärkelse.

Utöver SM sprang du Vinthundsvintern på 9:19, kände du redan då att detta var möjligt?

När jag sprang 9:19 på  Vinthundsvintern så blev det väl lite kvitto på att jag har gått fram i utvecklingen och att det nu är högre chans för medalj än föregående års mästerskap.

Under fjolåret var du och undertecknad relativt jämna men nu har du seglat iväg ordentligt. Vad är det som skett?

Haha, seglat iväg vet jag inte. Anledningen till utvecklingen det senaste året tror jag beror mest på den kontinuiteten jag har haft i träningen. För detta har jag mina löparkompisar på vfkrunners mycket att tacka för! Vi har otroligt kul på träningarna och söndagens långpass tillsammans är alltid något man ser fram emot. Jag har även undgått skador och sjukdomar bra vilket också är förutsättning för bra kontinuitet.

VFK Runners. Foto: Privat

Vilka återkommande pass tror du varit mest givande?

De passen som varit mest givande för de kortare distanserna är intervallpassen i tröskelfart som vi har tillsammans 2 ggr i veckan.  Huvudfokus på träningen är för de längre distanserna, 10k till marathon. Så om jag ska satsa mer på medeldistans så får man kanske tänka om i träningen lite.

Snart drar utomhussäsongen igång, vad är fokus och målsättning under detta år?

För utomhussäsongen så är målet att sätta nya PB’n på de längre distanserna. Halvmarathon i Berlin i april, Lidingöloppet och Marathon i Frankfurt i höst.

Sedan är det VVM i Göteborg i sommar och där vill jag även göra debut på 3000m hinder vilket känns minst sagt spännande. Det är bara så roligt att springa oavsett distans känns det som.

Slutligen då, för lite odiskret reklam för mitt hemmalopp så är du anmäld till Bålsta Stadslopp, är det där nästa pers blir av?

Bålsta stadslopp är verkligen loppet jag ser fram emot.

Förra året blev det PB på den snabba banan och i år är det absolut plan att putsa på det återigen! Vi deltog med ett fåtal löpare förra året men i år kommer vi att vara fler än 20 personer så det blir extra roligt!

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X