Intervju med Emilia Brangefält, VM-brons!

0
114


Hej Emilia!
Varmt välkommen hem och grattis till din otroliga prestation i Thailand, vm-brons känns helt sjukt. 
Har du hunnit landa i detta och insett vad du gjort?

–Ja, VM brons känns helt sjukt. Det har tagit sin tid att landa i detta och insett vad jag gjort men nu börjar jag smälta allt. Där och då kändes det nästan overkligt och jag passerade mållinjen gråtandes i  glädjetårar. Har haft svårt att sova i flera nätter för allt adrenalinpåslag och alla känslor. Känns så sjukt stort och jag är så extremt nöjd och chockad över att det gick så bra som det gick.

Trodde du på att denna succé var möjlig innan avresa?

–Nej hade aldrig kunna drömma om detta. Tänkte innan avresa att jag får vara nöjd om jag kan göra det bra för den svenska laget och att jag skulle vara supernöjd med en topp 20 placering individuellt. Eftersom jag var yngst i startfältet så tänkte jag att jag bara skulle springa och samla erfarenheter för framtiden. Men nu blev det ett VM-brons! Helt klart över alla mina förväntningar och över alla andras förväntningar också. 

Du får gärna dra en liten lopprapport också.

–Loppet var ca 38km med 2400 höjdmeter som gick i djungeln och på stigar upp och ned för berg. 

Det kändes sjukt bra uppför och kunde plocka in mycket där. Gick ut lugnt och plockade placering allt eftersom. Visste inte alls vart jag låg i loppet men när jag passerade Sebastian så sa han att jag låg tvåa och jag trodde inte det var sant. Fick sedan höra av flera att jag låg tvåa och jag var i chock. Var rejält tungt sista 10km dock då det både var tekniskt nedför och jag fick slut på mitt eget vatten. Hon som låg trea innan passerade mig och fokus då var bara på att inte bli passerad av någon mer. De sista 2km på asfalt var sjukt jobbiga i gassande sol men lyckades som tur hålla undan från de andra tjejerna och tog VM-brons.

Upplevelsen i övrigt av ett mästerskap, något att berätta om det?

–Så himla mäktigt med ett mästerskap. Allt kändes så stort. Vi bar landslagskläderna hela tiden och flaggparaden innan loppet var coolt att få uppleva. Att få möta alla världens bästa traillöpare och få springa mot dem är en ära i sig. Efter detta mästerskap är jag taggad på ännu mer och på fler internationella lopp och mästerskap såklart!

Ogillar när frågan direkt ligger på framtiden så jag undviker det och hoppas att du verkligen kan njuta av detta lång tid framöver och att vinterträningen går bra. Lycka till!

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här