Intervju med Hanna Lindholm inför VM i Eugene

0
773

Hej Hanna!

Du är nu på plats i Eugene för VM den 18:e juli, börjar formen närma sig?

Igår var jag fortfarande jetlaggad efter resan så kände mig bakis haha, men 2 dagar innan jag åkte sprang jag ett riktigt snabbt banpass som var i svalare temperatur än jag tränat i senaste tiden. Det var skönt att känna att segheten efter alla varma pass släppte. Idag testsprang jag banan i 28k inkluderat 5x2k som kändes lätt så formen är nog bra.

Vi som följer dig vet att det tränas rätt hårt, är du nöjd med uppbyggnaden och träningen inför loppet?

Jag har ju tränat med det här som mål ända sedan i mars när jag fick klartecken att jag kunde kvala på ranking om jag bara visade form så det känns som jag haft oändligt med tid för ovanlighetens skull, så det måste jag vara nöjd med. Men har givetvis pulserat träningen med tävlingar för att inte bli otålig och uttråkad:)

Det har varit mycket snack om värmen där, har du gjort något extra under träning för att komma mer förberedd?

Innan det blev sommar i Sverige sprang jag distanspass med långärmat och långa tights på gymmet samt bastade efter vissa pass. Sen när värmen slog till sprangs ju i stort sett alla pass i värme då det inte fanns så mycket att välja på. Det hetaste var nog mitt sista 40k pass i 30 grader och sol. Jag har även haft is i sportdrycken och testat lite olika varianter att kyla ner mig på. Det här med keps har jag märkt är ganska jobbigt när man har långt, tjockt hår. Jag tycker att värmeträningen har gett effekt och att jag hanterar det bättre än tidigare. Men sen gäller det även att sätta rätt fart för att inte temperaturen ska stiga för fort i kroppen, det är det svåraste. 

Vad har du säga om banan, passar den dig?

Jag provsprang banan första gången imorse och den är snabb och inte alls så knixig. Några enstaka motlut vid broarna på varje varv och några kortare backar. Första delen av banan går på parkvägar i jättefin miljö och andra delen mestadels i villakvarter på breda gator där asfalten inte var tiptop på vissa ställen. Jag tycker det är bra att varvet är långt (14km), vilket känns mentalt lättare. Hur banan ser ut har annars inte så stor betydelse för mig om jag är i form.

Hanna under träning på VM-banan.

Hårt motstånd saknas knappast i alla fall, hur ser målsättningen ut?

Målsättningen är att springa mitt bästa lopp någonsin. Sen vad det innebär i placering och tid är svårt att förutspå för som det ser ut kommer det bli varmt men om det inte är varmare än när jag sprang imorse tror jag att många kommer springa på snabba tider. Många har ju pb under 2.25 så konkurrensen är stenhård. Det är tyvärr bara 48 startande av 100 platser, så det är alltså väldigt många som inte utnyttjar sin plats med tanke på att jag låg 85:a när förbundet anmälde mig i maj. WA:s kvalsystem verkar alltså inte fungera så bra för maraton. 

Slutligen då för oss skonördar, blir det Nike Alphafly version ett eller två på fötterna ?

Jag kommer inte byta sko. (Alltså v1)

Stort lycka till nu och vi håller tummarna för att allt ska gå enligt plan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här