Intervju med Liselotte Hellsten

0
658

Sist ut i denna periods intervjuer är ytterligare en hårding som likt Jesper Lundberg är lika bra i skogen som på vägen, möt Liselotte Hellsten.

Foto: Stefan Sefbom

Hej Liselotte!

Vilken sensommar du haft, pers på 10 km, vinst på Ultravasan 45 och 7:a i SM på Stockholm Marathon. Vad är du mest nöjd med?

Tack så jätte mycket!  Som född och uppvuxen i Dalarna är jag nog såklart lite extra stolt och glad över den oväntade segern i Ultravasan 45. Vasaloppet ligger mig väldigt varmt i hjärtat! Jag hade en fantastisk dag med ett väldigt fint flyt genom hela loppet, en sådan där dag då allt stämde!

Jag fick klart bara några dagar innan loppet att jag faktiskt kunde starta pga jobb så förberedelserna var kanske inte optimala men det gick ju bra ändå!  Att sedan få vasaloppskransen runt halsen och att få springa i mål under vasaloppsportalen i Mora, var en helt otroligt känsla!

Men Stockholm maraton var ju såklart också fantastiskt, att äntligen få springa ett riktigt lopp igen med tusentals löpare och publik! Vilken känsla!  Träningen har under hösten indikerat på att jag kunde springa på den tiden jag gjorde men man vet ju aldrig heller med ett maraton, det är långt och mycket kan hända. Så jag är väldigt nöjd även med det!

Du har ju verkligen tagit älgkliv i din utveckling i år, vad är hemligheten?

Det är egentligen ingen större hemlinghet. kontinuerlig träning och ökad mängd skulle jag nog säga! Det är ju bara de två sista åren egentligen som jag satsat lite mer på löpningen så vi har ökat volymen succesivt.

Boendes i Gävle men tävlar för Spårvägen, hur kommer det sig?

För ganska exakt 2 år sedan började jag träna tillsammans med Patrik Melin. Jag tävlade då för hemmaklubben Hemlingby LK men eftersom Patrik, även han från Gävle, var tränare i Spårvägen så kändes det naturligt att även jag gick dit.

Numera är du även vuxen nog för veteranklassen, är det det något du tänker att du ska tävla i eller är det elit så länge det går ?

Ja precis! Jag blev ju 35 i år och får tävla i veteranklass numer men det är väll inget jag reflekterat så mycket över. Jag kommer nog att köra på precis som vanligt!

Avslutningsvis då, snart november och allt är grått och kallt, hur tar man sig igenom en vinter till ?

Att springa på hösten/vintern tycker jag mestadels bara är härligt! Älskar luften och föredrar faktiskt att träna när det är lite svalare temperaturer ute. Jag springer ju gärna ute året om, även om jag också tycker det kan vara skönt att gå in på gymmet och köra lite styrka samt löpband när vädret är som allra motigast vid tex halka och snöfall.
Har vi mycket snö på vintern byter jag dock gärna ut några löppass mot längdskidor. Tror det är nyttigt att kunna bryta av och träna nåt annat också! Längdskidåkning tycker jag är en väldigt bra träningsform men framförallt för att det är roligt!

Foto: Stefan Sefbom
Föregående artikelSnart dax igen…
Nästa artikelÅrets Förebild
Gubblubb Namn: Mikael Tisjö Född: 1981 Bor: Bålsta Klubb: Nordic Strides/Umara Sports Club Tränare: Egen Meriter: Vunnit Tour of Flanders (retroversionen) Personliga rekord: 1500 m 4:31,31 (inne), 3000 m 9:32,93 (inne), 5000 m 16:32 10000 m 34:09,82, 21,1 km 1:15:30, 42,2 2:40:54 Favoritsträcka: Maraton. Roligaste löparminne: Dubai halvmarathon, galen stad och lyxigaste inramningen. Vill med löpningen: Slå mitt bästa jag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här