Jag springer hellre lopp än kvalitetspass

0
116

Spring 8-2015

Sista numret för året är här!  Vi åkte till Göteborg och träffade Therése Ohlin.

24 timmar – Therése Ohlin – Jag springer hellre lopp än kvalitetspass

thereseolin
Foto: Jessica Bentsen

Med stark vilja går det att bli en framstående löpare, även om man måste förlita sig på känsla och inte kan ägna sig åt strukturerad träning. Det bevisar Therése Ohlin, som på vägen till SM-medaljer och snabb tider tvingas navigera mellan otaliga skador.

Vägen tillbaka – Från medvetslös till maratonlöpare!

Foto: Stefan Ed
Foto: Stefan Ed

En förrädisk isfläck gjorde livet till en mardröm. Men marorna har blivit hans räddning. Sin 13:e sprang Göran Wallin hemma i Helsingborg, sin 14:e i Montenegro dagen innan han fyller 50 år. Inte illa av en man som fick minnet utplånat och blivit klassad som multihandikappad.

Petra Möter – Kajsa Berg tog VM-silver

kajsaberg
Foto: Emma Shevtzoff

För knappt ett år sedan blev Kajsa Berg tvillingmamma. Foglossning hindrade henne från att löpträna under hela graviditets och förlossningen blev dramatisk med akut kejsarsnitt. Dessutom drabbades hon av droppfot och läkarens dom var hård: ”Du kommer aldrig kunna springa igen”. Facit?

Spring coachar – Jan är snabbare än någonsin

springcoachar

Tänk dig att genomgå en metamorfos i 50-årsåldern. Jan Binkowsky var ingen nybörjare när han plötsligt satte upp mål, skalade av en minut per kilometer och av bara farten sprängde han drömgränsen på halvmaran. Det blev ett rasande, raskt år tack vare Spring coachar.

Pulsen på – Nystart för löpargymnasiet

pulsenpa
Foto: Björn Dahlgren

Miljön är magisk och möjligheterna måttlösa. Men vad händer med motivationen och mästerskapsambitioner under tre år i Sollentuna? Rudbecks löpargymnasium står vid ett vägskäl.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här