Jonas Leanderson EM-femma på 3 000 meter!

  0
  96

  Jonas Leanderson slutade på en finfin femteplats på 3 000 meter vid inomhus-EM i Glasgow.

  Jonas Leanderson blev återigen EM-femma inomhus på 3 000 meter. Arkivbild: Deca Text&Bild

  Jonas upprepade alltså sin placering från inomhus-EM i Belgrad för två år sedan. Taktiken den här gången var att försöka ligga topp-sex hela vägen.

  – Det blev lite jojo-löpning. Men under slutdelen av loppet låg jag där jag ville, sa Jonas efter loppet i SVT:s direktsändning.

  Första 1 000 meterna passerades på 2.49. Bröderna Ingebrigtsen, Jakob och Henrik låg i tät, med den yngre brodern i förarsätet. 2 000 meter passerades på 5.32.

  Under de sista fyra varven trissades farten upp. Med tre varv kvar låg Jonas på bronsplatsen, men under de sista varven passerade två löpare och Jonas slutade på en meriterande femteplats med tiden 7.59,16. Guldet gick till Jakob Ingebrigtsen med 7.56,15. Han avverkade sista 1 000 meterna på 2.24.

  Silvret tog Chris O´Hare, Storbritannien, tre tusendelar före Henrik Ingebrigtsen på bronsplatsen.

  Jonas Leanderson har i tidigare intervjuer med Spring sagt att det blir fokus på 5 000 meter den kommande säsongen och att han också vill springa fler stadslopp.

  Lovisa Lindh har en bit kvar till toppformen och slutade på sjätteplats i sin semifinal på 800 meter med 2.04,54.

  Andreas Kramer var offensiv i sin semifinal på 800 meter och svarade bra på varje fartökning. I mål blev det en kontrollerad tredjeplats med tiden 1.49,06. De tre bästa i varje semifinal gick till söndagens final.

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här