Känslomässig seger för Erik Anfält

  0
  174

  Å-stadsloppet i Örebro avgjordes i ett varmt ”sommarväder”. Erik Anfält, Örebro AIK, hade taktiken klar för sig när han vann halvmarans 21 097,5 meter.

  Erik Anfält i mål som vinnare i Å-stadsloppets halvmara. Foto: Cecilia Anfält

  – När jag kollat av konkurrenterna på startlinjen insåg jag att min största chans till vinst nog var att köra på från start. Tycker jag känner mig för ospeedig för att vilja ha någon spurtuppgörelse, berättar Erik.

  Vid nio kilometer hade Erik fått en lucka som växte in i mål. Segertiden skrevs till 1.11.10.

  – Tiden är okej med tanke på värmen och att det blåste en hel del. Vinsten i loppet betyder en hel del för mig. 2006 sprang jag på 1.31 och har sedan dess knappt missat en enda upplaga, berättar Erik som har ett stort mål framför sig den här säsongen.

  Valencia Marathon 2 december. Ett lopp där Erik har sitt personliga rekord, 2.25.03, ifrån.

  – Det blir tredje starten i Valencia. Förra året tvingades jag bryta på grund av en bristning i hamstring. Mitt ”pers” är från 2015. Nu blir det fullt fokus mot Valencia och förhoppningsvis göra en bra tid där, förklarar Erik Anfält.

  Thomas Stevens, IF Mantra Sport, slutade på andra plats i Å-stadsloppets halvmara, med 1.11.20. Tredjeplatsen knep Fredrik Eriksson, Team Mundt, 1.12.00.

  Liduina von Sitteren, Örebro AIK, vann överlägset damklassen med 1.25.54.

  I Å-stadsloppet erbjöd också distanserna fem och tio kilometer.

  Markus Bohman, KFUM Örebro Friidrott, vann tiokilometersloppet efter en hård kamp mot klubbkompisen Jonatan Gustafsson. 33.07 mot 33.09. Cecilia Kleist, IK Akele, segrade i damklassen med 37.51.

  Femkilometersloppet vanns av Wilhelm Wickholm, KFUM Örebro Friidrott, 15.30 och Lisa Bergdahl, Sävedalens AIK, 17.45.

  Se Erik Anfält kuta i mål som vinnare på halvmaran:

  Alla resultat Å-stadsloppet:

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här