0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Våra hårdbevakade lopp 2019 Allt om Karlstad Stadslopp 2019 Karlstad Stadslopp 40-årsjubilerar med flera nyheter

Karlstad Stadslopp 40-årsjubilerar med flera nyheter

Den 8 juni hårdbevakar Springlfa.se Karlstad Stadslopp. Vi har tagit pulsen på projektledaren Hannah Johansson från arrangörsföreningen IF Göta Karlstad.

Karlstad Stadslopp 40-årsjubilerar med nytt tävlingscentrum i centrala Karlstad. Arkivbild: Mikael Grip

Hur ser anmälningsläget ut jämfört med samma tid förra året och hur många deltagare siktar ni på?

– Det ser positivt ut i dagsläget! Vi är fler anmälda idag än vi var vid samma tidpunkt förra året, vilket såklart känns jättespännande. Det känns som att vi har kunnat komma ut och prata om vårt 40 års jubileum på ett sätt som tilltalat fler än vanligt.

Vilken eller vilka distanser är det som erbjuds?

– I år kommer vi att erbjuda både 5 och 10 km. Vanligen brukar vi erbjuda enbart 10 km, men vi ville i år i och med vårt jubileum gå tillbaka till ursprungsdistansen som var 15 km och vi erbjuder då i år en kompromiss kan man säga mellan då- och nutid. För barn 7-12 år har vi Karlstad Minlopp där de springer 1,5 kilometer och för de allra minsta har vi Karlstad miniminilopp.

Är det en flack eller tuff bana?

– Jag skulle vilja säga att vi erbjuder en av Sveriges snabbaste banor med tanke på att Karlstad innerstad i princip är flack överallt där vi rör oss. Kommer man till oss och springer ska man ta vara på möjligheten att springa ett av sina snabbaste lopp!

Löparglädje i Karlstad Stadslopp. Arkivbild: Mikael Grip

Några nyheter i år?

– En av de största nyheterna vi erbjuder för året är att vi bytt arrangemangsområde och nu befinner oss i hjärtat av Karlstads innerstad med bara några meter till det kända Sandgrund, numera Lars Lerins museum och lika nära till Klarälven. Vi hoppas att vår närvaro i centrum kommer att göra löparupplevelsen ännu bättre för våra deltagare och att kunna skapa en riktig folkfestkänsla i stan. I och med bytet av arrangemangsområdet och att vi lagt till en distans innebär det även att vi kommer att byta startområde och delvis bansträckningen vilket vi ser fram emot att få presentera!

Hur ser det ut på elitsidan? Några heta namn klara?

– Inte minst har vi vår egen Göta-löpare Jonas Leandersson med på startlistan. Kanske är han för vissa mer känd som orienterare med medaljmeriter på internationella mästerskap, men han har även fina meriter på 10 km distansen och har ett personbästa i 29.30 trakterna. Det ska bli spännande och se vad han kan prestera på hemmaplan.

Varför ska man enligt dig välja att springa Karlstad Stadslopp?

– Kanske är jag nu lite partisk, men Karlstad har en fantastiskt vacker innerstad med mycket grönska och inte minst mycket vatten tack vare Klarälven och fler vattendrag som slingrar sig i innerstaden. Kommer man och springer hos oss kommer man att få en härlig naturnära stadsupplevelse i kombination med en snabb bana. Dessutom är Karlstad Stadslopp ett av Sveriges äldsta lopp, vi startade i samma period som Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon startade. Så vill man vara med och uppleva ett stycke löparhistoria ska man definitivt komma till Karlstad.

Visst är det kul och skönt att nå mållinjen. Arkivbild: Mikael Grip

Finns det några prispengar?

– Det kommer finnas prispengar ?.

Vad får man som motionär i Karlstad Stadslopp?

– Som motionär får man en löpupplevelse utifrån sina egna villkor, man kommer få uppleva Karlstad från sin bästa sida och folkfest! Under dagen finns även möjlighet för barn att springa våra Mini- och Miniminilopp och vi har massa utställare på plats på arrangemangsområdet som kommer lyfta dagen. Som krydda på moset arrangerar även Karlstad kommun sin gratiskonsert under kvällen precis i anslutning till arrangemangsområde där det kommer bli en Queen-hyllning av Johan Boding. Man kan spendera en heldag i Karlstad helt enkelt och förena rörelseglädje med övriga nöjen!

Vad utmärker Karlstad Stadslopp jämfört med andra lopp?

– Sin långa historia och tradition i kombination med den stadsnära, snabba bansträckningen.

Självklart blir det både minilopp och miniminilopp även i år. Arkivbild: Mikael Grip

Går det fortfarande bra att anmäla sig?

– Det går alltid bra att anmäla sig hos oss ända fram till start den 8 juni. Antingen så klickar man sig vidare till vår hemsida www.karlstadstadslopp.se eller så besöker man oss på plats och anmäler sig. Alla är välkomna!

Lycka till den 8 juni!

– Tackar!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Nytt nummer på gång..

0
Nytt nummer på väg in i tryckpressen, du kan få det i brevlådan... Mycket läsning, mycket inspiration och äventyr... ta chansen..

FÖLJ OSS

8,662FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

Träning på tv

0
Det blev inget terräng-SM. Känning i vaden. Gick inte att Wim Hof-meditera bort. Funderade in i det sista på att chans-starta men tydligen har...

Lopp, flås och kallduschar

En helg att minnas….

- Annons-

PODCAST

X
X