Kejsare Napoleon vägrade abdikera

Nyheter  

Herrarnas 12 000 meter, blev ett trekejsarslag, där Napoleon Solomon, Turebergs FK, vägrade abdikera.

Segervrål för Napoleon Solomon på 12 000 meter. Foto: Deca Text&Bild

På lördagens 4 000 meter var det Robel Fsiha, Spårvägens FK, som drog iväg i full fart. På söndagens 12 000 meter var det istället Adhanom Abrha, Eskilstuna FI, som till synes nästan maxade i starten. Farten dämpade sig förstås och fyra man anslöt. Förutom Adhanom, fanns Napoleon, Robel, Ebba Tulu Chala och Omar Nour bland de fem första som tidigt ryckte åt sig en ledning.

Ebba, bröt senare loppet, och Omar föll i resultatlistan efter den tuffa inledningen. Adhanom, Napoleon och Robel gjorde upp om medaljerna.

I klättringen i den sista uppförsbacken innan mål tappade Adhanom kontakten med Napoleon och Robel. Adhanom grejade bronset med tiden 37.30. Robel grinade illa, men bet sig kvar i närheten av Napoleon. Men på slutet flög Napoleon ifrån till ett nytt guld med 37.12, fyra sekunder före Robel, som efter lördagens framgång vann ett nytt SM-silver.

Medaljtrion på 12 000 meter. Napoleon Solomon, Robel Fshia och Adhanom Abrha. Foto: Deca Text&Bild

Hemmasonen David Nilsson, från arrangörsklubben Högby IF, svarade för ett starkt sistavarv och slutade på fjärdeplats med 38.11. Femteplatsen gick till Oscar Claesson, Sävedalens AIK, 38.21. Daniel Lundgren, Turebergs FK, slutade på sjätteplats med 38.24.

Napoleon Solomon har nu vunnit de fyra senaste seniorloppen på terräng-SM, genom att bli dubbel mästare både 2017 och 2018.

Resultat, herrar 12 000 meter:

 Dela på Facebook